wandelexcursie door het boetelerveld

De VVV Raalte organiseert een aantal natuurexcursies in het Boetelerveld. Onder leiding van Agnes Neimeijer kun je als wandelaar meer te weten komen over de bijzonderheden en ‘geheimen’ van het Boetelerveld.

Het Boetelerveld, gelegen ten zuidoosten van Raalte, is een natuurgebied. Het contrast met de omringende landbouwgronden is groot. Het Boetelerveld is een overgebleven stuk natuur dat ontsnapt is aan de ontginning. Het reservaat is 170 hectare groot en bestaat uit vergezichten, vochtige heidevelden, bossen en diverse poelen. Landschap Overijssel probeert de heide zoveel mogelijk te herstellen door stukken af te plaggen en het laten grazen van Schotse Hooglanders.

De eerste excursie is op woensdagmiddag 26 mei om 13.30 uur. Daarna op woensdag 30 juni, 28 juli, en 25 augustus om 13.30 uur en op vrijdagavond 11 juni, 16 juli en 6 augustus en 3 september om 19.00 uur.

De excursie duurt ongeveer anderhalf uur. Per deelnemer wordt 3,50 euro gevraagd.

Belangstellenden kunnen zich tot een dag van tevoren opgeven bij de VVV/ANWB Raalte, tel 0572-352406. Als het geregend heeft, kunnen de paden flink modderig zijn. De VVV adviseert daarom regenlaarzen mee te nemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.