waar zijn al die dauwtrappers

We hebben een rondje Salland gemaakt en vragen ons af: waar zijn al die dauwtrappers? We hebben een rondje dwars door de streek gemaakt maar zijn uiteindelijk drie meiden op zo’n bakfiets met rietenmand tegen gekomen, een groep van zes wat oudere fietsers, Heikera die pauze hield in het Kerkhuus van Heino en uiteindelijk ook nog twintig paardrijdende dauwtrappers van Stal ’t Reelaer.

In de dorpskernen kun je een kanon afschieten en dan heeft nog niemand het door. Kort buiten die dorpskernen werd de hond al wel uitgelaten, maar dat lijkt ons geen dauwtrapritueel. Sterker nog, we vermoeden dat de hond donderdagmorgen wat langer op het baasje heeft moeten wachten voor zijn dagelijkse ochtendrondje.

Misschien komt het door de kou? We schijnen op de koudste meimaand ooit af te stevenen en temperaturen van onder de 8 graden… is het ooit zo koud geweest met Hemelvaart?

Of hebben we wat gemist en waren de dauwtrappers juist op plekken waar wij niet waren?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.