vrijwilligers gezocht voor proef terugzetten vis

Het Waterschap start samen met Hengelsportfederatie Oost Nederland in juni van dit jaar een proef met het terugzetten van vis. Tijdens onderhoud van de watergangen in het gebied van het Waterschap Groot Salland kan niet worden voorkomen dat vissen soms op de kant komen te liggen. Het onderhoud is nodig voor een goede aan- en afvoer van water en om overstromingen tegen te gaan.

De proef vindt plaats langs de Ramelerwaterleiding. Dit is een belangrijke hoofdwatergang, net ten zuiden van Raalte langs de Ramelerdijk, waarin veel vis voorkomt. Voor het terugzetten van de vis zijn het waterschap en de hengelsportfederatie Oost Nederland op zoek naar hulp van vrijwilligers.

Mensen die geïnteresseerd zijn een handje te helpen, kunnen voor 13 mei contact op met Evelien Bakker van het Waterschap Groot Salland (038-4557404, ebakker@wgs.nl) of met Ed Piek van Hengelsportfederatie Oost Nederland (0572-363370, piek@hsfon.nl).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.