Home / archiefcentraal / vrijwilligers gezocht voor proef terugzetten vis

vrijwilligers gezocht voor proef terugzetten vis

Het Waterschap start samen met Hengelsportfederatie Oost Nederland in juni van dit jaar een proef met het terugzetten van vis. Tijdens onderhoud van de watergangen in het gebied van het Waterschap Groot Salland kan niet worden voorkomen dat vissen soms op de kant komen te liggen. Het onderhoud is nodig voor een goede aan- en afvoer van water en om overstromingen tegen te gaan.

De proef vindt plaats langs de Ramelerwaterleiding. Dit is een belangrijke hoofdwatergang, net ten zuiden van Raalte langs de Ramelerdijk, waarin veel vis voorkomt. Voor het terugzetten van de vis zijn het waterschap en de hengelsportfederatie Oost Nederland op zoek naar hulp van vrijwilligers.

Mensen die geïnteresseerd zijn een handje te helpen, kunnen voor 13 mei contact op met Evelien Bakker van het Waterschap Groot Salland (038-4557404, ebakker@wgs.nl) of met Ed Piek van Hengelsportfederatie Oost Nederland (0572-363370, piek@hsfon.nl).

Lees ook

Bertus van der Kolk na vijftig dienstjaren bij Van Merksteijn met pensioen

RAALTE/ALMELO – Raaltenaar Bertus van der Kolk is recentelijk, na maar liefst vijftig dienstjaren bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.