voorrangsregel maakt het er niet duidelijker op

Ronald Gijsendorffer uit Raalte trof een verkeerssituatie aan, waar hij graag aandacht voor wil. De situatie ter plekke is onduidelijk. Omdat het om een voorrangsregel gaat, is onduidelijk in deze gelijk aan onveilig. Reden genoeg het verhaal van Ronald Gijssendorffer op te tekenen.

“Bijgevoegde foto is gemaakt ter hoogte van de kruising Luttenbergerweg/Kathuizenweg te Hellendoorn. Er wordt gewaarschuwd dat de voorrang gewijzigd is. In de oude situatie was de Luttenbergerweg een voorrangsweg; nu moet voorrang gegeven worden aan verkeer van rechts, dat uit de Kathuizenweg komt.

Maar het bord staat zo geplaatst dat het lijkt alsof verkeer van links voorrang dient te krijgen. Het bord wordt niet herhaald bij de wegen van rechts (zoals op de Terhoeksweg en Tunnelweg) waar deze eigenlijk voor bedoeld is.

Fijn dat er gewaarschuwd wordt, maar dan wel graag de juiste boodschap op de juiste plaats!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.