Home / archiefcentraal / vng vindt dertig gemeenten meer dan zat

vng vindt dertig gemeenten meer dan zat

Op 9 juni stemmen de gemeenten over dit voorstel van hun VNG. “Zodat een nieuw kabinet er gelijk mee aan de slag kan, zegt directeur Ralph Pans. Volgens Pans zitten bestuurslagen elkaar nu alleen maar in de weg. “Alleen provincies en waterschappen samenvoegen, dat schiet niet op. We willen het rigoureus aanpakken en het komende kabinet moet de eerste stappen in die richting al zetten. Zodat we straks Europa, Nederland en dertig gemeenten overhouden.”

Onder die nieuwe gemeenten zouden dan ook bijvoorbeeld GGD’s vuilophaaldiensten, brandweer, politie, regionaal vervoer en zo voort moeten vallen. Die hebben nu op zich ook allemaal weer andere regio’s. Pans wil er snel mee beginnen: “Laat het kabinet extra geld doen naar gemeenten die uit zich zelf al met een goed werkende regiogemeente op de proppen komen.”

Lees ook

Alternatieve SW4D met versnaperingen onderweg in de herfstvakantie

RAALTE – De uit Coronanood geboren eerste Alternatieve Sallandse Wandelvierdaagse van 2020 heeft met de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.