vispassages bij stuwen kanaal en raalterwetering

Het realiseren van vispassages is niet vrijblijvend. Vanuit de Europese Kaderrichtlijn water (KRW) dient het waterschap bij een groot aantal stuwen en gemalen vispassages aan te leggen. Dit geldt onder meer voor de vier stuwen in het Overijssels kanaal en het gemaal Rietberg in de Raalterwetering. Als de vispassages zijn gerealiseerd kunnen vissen van de lage zijde naar de hoge zijde van de stuw zwemmen. Hierdoor ontstaat een groter paai- en leefgebied dat ten goede komt aan een gezonde vispopulatie. Bodemvissen zoals bermpje, de kleine en grote modderkruiper maar ook de betere zwemmers, zoals snoek, winde en blankvoorn kunnen gebruik maken van de vispassages. Na de bouw kunnen de vissen tussen het Zwarte Water (IJsselmeer) en Lemelerveld vrij zwemmen.

Het waterschap streeft er naar alle vijf vispassages dit jaar te realiseren. De vispassages bij stuw Langeslag en gemaal Rietberg worden het eerst gebouwd, omdat deze in de regionale waterkering liggen. Enkele maanden later verrijzen de overige vispassages. Tijdens de bouw wordt de bouwplaats uit veiligheidsoverwegingen met hekken afgezet en wordt overlast zoveel mogelijk voorkomen. Over de exacte periode van uitvoering en de uitvoering zelf worden de betrokkenen nader geïnformeerd.

Op dinsdag 1 juni houdt het waterschap van 14.00 uur tot 21.00 uur een inloopdag waar u meer informatie kunt krijgen over de vispassages. Deze dag wordt gehouden bij Café Reimink, Dorpstraat 2 in Lemelerveld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.