veel boetes bij grote verkeerscontrole

Daar werden de voertuigen gecontroleerd. De politiehelikopter van de KLPD werd tevens ingezet om vrachtauto’s die probeerden de controle te ontlopen op te sporen en met behulp van motorrijders alsnog op de controleplek te krijgen.

De AID heeft 19 controles uitgevoerd op vrachtwagens. Een vrachtwagenchauffeur ontving een proces-verbaal voor het niet ontsmetten van zijn vrachtwagen. De douane maakte één proces-verbaal op voor het gebruik van rode diesel en in 1 geval is de brandstof doorgestuurd naar een laboratorium voor controle.De belastingdienst deed in diverse gevallen onderzoek naar het betalen van BPM en één persoon reed in een auto met Zwitsers kenteken, deze krijgt een naheffing. Verder werden zeven auto’s met handelaarskenteken gecontroleerd waarbij er twee in overtreding waren. Ook controleerde de belastingdienst met een scan 2800 kentekens op belastingschulden. Dit leverde vier hits op. In twee gevallen werd de schuld direct voldaan en in de andere twee gevallen werd de auto in beslag genomen.

De milieucontroleurs van de provincie en de politie constateerden éénmaal een overbelading van een voertuig, 1 maal het niet voldoen aan de technische eisen van een trekhaak, 1 maal geen inschrijvingsbewijs NIWO en 1 maal geen begeleidingsbrief bij de vracht.

Verder werden er bekeuringen uitschreven voor overschrijding asdruk (1), overtreding maximum massa (4), ondeugdelijke reminrichting vrachtauto (1), ondeugdelijke rem oplegger (1), geen kentekenbewijs ter inzage (2), geen rijbewijs ter inzage (3), geen APK (1), geen markeringsbord aanhangwagen (1), geen gordel (2), rijden over doorgetrokken streep (1), gladde band aanhangwagen (2), gladde band vrachtauto metaal door rubber (1), geen hulpkoppeling (1), geen losbreekrem (1), geen verzekering WAM (1), niet handsfree bellen (2), snelheidsovertredingen op de Heetenseweg (19) en tenslotte voor snelheidsovertredingen op de Nieuwe Deventerweg (20).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.