vanaf het begin bij de hartkamp

Op 17 mei 1971 trad hij in dienst van De Hartkamp, als tweede tuinman, destijds als hulpje van Henk Witteveen. Inmiddels is Kruitbosch de vraagbaak van de Hartkamp en werkt hij voor de technische dienst. “Het is de eerste afdeling die ze bellen als ze vragen hebben”, aldus Henk.

Wat hem met name opvalt, is de groei die De Hartkamp heeft doorgemaakt in de jaren dat hij er werkt. “Het is goed dat het groot wordt, maar je kan ook te groot worden. Je kent niet iedereen meer die hier werkt, dat was vroeger wel zo.” Toch gaat Henk elke dag met plezier naar zijn werk. “Soms heb je wel een rotklusje, maar dat lossen we hier wel samen met elkaar op.” Wat Henk betreft, maakt hij zijn tijd tot zijn pensioen vol in dienst van de Hartkamp. Hij heeft het er prima naar zijn zin.

Naast zijn werk bij de Hartkamp is Henk ook niet vies van een feestje. Henk heeft zelfs nog in de Raad van Elf van de Hartkamp gezeten. Het verzorgingshuis had vroeger namelijk een eigen carnavalsvereniging: ‘De Lolbroeken.’ Die carnavalsvereniging bestaat tegenwoordig niet meer. Wel heeft de Hartkamp een actieve personeelsvereniging, waarvan Kruitbosch nog steeds lid is. Als er feestje wordt georganiseerd, dan gaat hij daar eigenlijk altijd wel heen. Ook zit Henk nog in de organisatie van de Oranjefeesten op de Eikelhof.

Ook heeft Kruitbosch zijn werk zien veranderen in zijn 39 dienstjaren. “Tegenwoordig is er veel meer papierwerk bij. Er wordt beter op de kosten gelet. Vroeger was er ergens een storing, ging je er heen en maakte je het klaar. Tegenwoordig moet je eerst een offerte laten maken en een werkbriefje opstellen. Je moet alles kunnen verantwoorden.” Ook heeft de computer zijn intrede gedaan. “Computers zijn tegenwoordig echt de orde van de dag. Bijna alles gaat per e-mail.” En het werk van Kruitbosch blijft veranderen. “Dat is het leuke ervan, je leert nog elke dag.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.