uniek muzikaal theaterproject 057xl

Op vrijdag 14, zondag 16 en maandag 31 mei zullen de audities plaatsvinden voor voor het unieke muzikale theaterproject 057XL. Het muzikale spektakel zal in twee jaar uitgroeien tot een groots muzikaal en theatraal groteplein evenement.

De doelstelling van 057XL is om zangers, muzikanten en theatermakers uit Deventer (057) en dorpen en steden uit de provincie Overijssel en Gelderland (XL) de gelegenheid te bieden twee jaar lang aan een muziektheaterprogramma te werken. Na de afsluitende reeks optredens valt de groep uit elkaar waarna een nieuw project zal starten. Het eerste project heeft de titel “Roots of Pop” meegekregen. In dit project gaat 057XL op zoek naar de wortels van de hedendaagse popmuziek, van de muziek van de slavenakkers via blues, jazz, rock en soul door naar de laatste belangrijkste stroming, de rap. Er zal worden toegewerkt naar een professionele show vol afwisseling, verrassende muziek en smaakvolle, spectaculaire theaterelementen. Er worden daarbij geen platgetreden paden bewandeld, originaliteit in aanpak zal een kenmerk zijn van 057XL.

De muzikale kern van het gezelschap zal bestaan uit een orkest van 20 man en een koor van 16 leden waaronder een aantal solisten. Deelnemers met diverse muzikale achtergronden, leeftijden en ervaring krijgen de ruimte om creatieve invulling te geven aan de muziek en de verbeelding ervan. Deelnemers leren en doen ervaring op met theater, organisatie, orkest, zang en diverse muziekstijlen.

057XL zal vanaf maandag 6 september wekelijks repeteren in het Havenkwartier. De initiatiefnemers: “Het havenkwartier biedt exact de sfeer waar we naar op zoek zijn. Het ademt cultuur, creativiteit en authenticiteit”. Het Havenkwartier wordt naast repetitieruimte een thuishaven voor tussentijdse presentaties en try-outs.

De organisatie is tevens op zoek naar theatermakers, acrobaten, kandidaat bestuursleden, fondswervers en productiemedewerkers. Deze groep belangstellenden is welkom tijdens de 2e auditieavond op zondag 16 mei tussen 20.00 en 21.00 uur.

De eerste twee auditieavonden worden gehouden op 14 en 16 mei in het Hof van Colmschate, Holterweg 104 in Colmschate, de derde vindt plaats op 31 mei in het Havenkwartier, Mr H F de Boerlaan 21151.

Nadere informatie en aanmelden via de website: staging2.057XL.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.