uitspanning de lepelaar is er helemaal klaar voor

Peter en Carla Vrielink, de eigenaren van Uitspanning De Lepelaar op de Eikelhof hebben de afgelopen vijf jaar niet stil gezeten. Sinds dat ze op 1 september 2005 de exploitatie van het horecabedrijf over namen, hebben ze het horecabedrijf trapsgewijs onder handen genomen. Nieuwe terrassen, realisatie van een centrale ingang aan de zijkant van het erf, opfrisbeurten voor de twee zalen, meer parkeerruimte, een verhuizing van de ijssalon richting de achterzijde (dichterbij de speeltuin) en een verdere uitbreiding van het activiteitenpakket, het zijn maar enkele van de ingrepen die ze hebben gedaan. “We hebben nog plannen genoeg, maar in elk geval hebben we nu gezorgd voor een goede basis!”

Uitspanning De Lepelaar biedt twee kleine zalen die al dan niet in combinatie met elkaar plaats kunnen bieden aan in totaal 120 personen. Daarnaast bestaan er mogelijkheden om ook het café en een overdekt terras bij festiviteiten te gebruiken. Buiten zijn er verschillende terrassen, een speeltuin (met grote airtrampoline, sinds kort omheind), een schietbaan, en een ruime tuin waarin een pagodetent staat voor

feestjes/barbecues. Feesten kunnen omlijst worden met een uitgebreid activiteitenprogramma.

Nadat Peter en Carla de uitspanning zo’n vijf jaar geleden hadden overgenomen, trokken ze al snel de conclusie dat de indeling van het terrein onlogisch was. “Ten eerste zat het voorterras heel dicht aan de weg”, vertelt Peter. “Dat zorgde soms bijna voor gevaarlijke situaties. Daarom hebben we het terras een stukje naar achteren gehaald. De ijssalon is verhuisd naar de achterzijde van ons erf. Dat ligt nu vlak naast de speeltuin zodat de ouders hun kinderen ten aller tijde in de gaten kunnen houden. Tevens hebben we daar een terras gerealiseerd. En zo hebben we in de afgelopen periode de bezem door het hele bedrijf gehaald. Dat proces konden we nog verder versnellen toen we eind vorig jaar het pand hebben gekocht.”

“Wij moeten het hebben van fietsers en wandelaars”, gaan Peter en Carla verder. “Feesten en partijen vormen onze hoofdinkomsten, maar het terras is ons visitekaartje. Dat moet dus piekfijn in orde zijn. Daarom hebben we daar ook veel energie in geïnvesteerd. Maar veel van de mensen die hier al jaren langs komen, weten niet eens dat we hier ook aan zaalverhuur doen. Vandaar al onze mogelijkheden nu ook op de nieuwe menukaarten staan.”

Een nieuw thema bij de Eikelhof zijn de ouderwetse vogelverschrikkers of plattelandspoppen. “Je ziet ze bijna nergens meer en dat terwijl ze eigenlijk zo bij het buitengebied horen. Daarom hebben wij besloten om overal op ons terrein dergelijke poppen neer te hangen. Via de ‘meet & match’ van de gemeente Olst-Wijhe zijn we in contact gekomen met de penningmeester van de Olstars. Enkele leden van die club zijn inmiddels met die poppen aan de slag gegaan. Ze komen nog een keer terug om de laatste poppen af te maken. In ruil daarvoor bieden wij ze een feestelijke jaarafsluiting voor de mini’s.”

De Lepelaar moet het niet hebben van de grote ‘brulften’, maar richten zicht juist op de markt voor feesten en partijen tot voor groepen van zes tot zo’n tweehonderd mensen. “Onze grote kracht zit ‘m in de mogelijkheden die we bieden in combinatie met de Sallandse gemoedelijkheid. We zijn heel flexibel. Heb je een zaal gehuurd, maar is het net mooi weer? Geen probleem, dan kijken we wel of er nog ruimte is op het veld of dat we de pagodetent kunnen gebruiken. Dat wordt gewaardeerd. We hebben over klandizie dan ook niks te klagen. Als het mooi weer is, weten de mensen ons überhaupt heel goed te vinden. In de zomer hebben we wel eens acht feestjes op een dag gehad.”

“Het is hard werken”, stelt Carla. “In de zomer zijn we zeven dagen per week geopend, maar we doen het graag. De omgang met de mensen, het bezig zijn om de mensen een leuke feestdag te bezorgen, dat is fantastisch werk!”

Uitspanning De Lepelaar is te vinden aan de Boxbergerweg 31 in Eikelhof/Olst, tel: 0570-591791. Meer informatie op staging2.delepelaar.eu.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.