Home / archiefcentraal / toegangshekken aan de kleistraat in olst onthuld

toegangshekken aan de kleistraat in olst onthuld

Onder het toeziend oog van een aantal buurtbewoners heeft wethouder de van de gemeente Olst-Wijhe Cor van den Berg, met hulp van de dochtertjes van de bewoners de eerste van een aantal unieke hekken onthuld die aan de Kleistraat in Olst zijn geplaatst.

Op die plek in Olst is, op initiatief van Stichting IJsselhoeven, een vijftal hekken, geplaatst. De hekken zijn ontworden door kunstenares Loes ten Anscher uit Deventer. Het hek is uitgevoerd in inlands eiken. Op de bovenste plank staat het huisnummer geflankeerd door twee boerenbont motieven, op de middelste plank de naam van de betreffende boerderij en op de onderste plank het logo van de Stichting IJsselhoeven, wederom geflankeerd door twee boerenbont motieven.

De hekken symboliseren de band die de boerderijen met elkaar hebben. IJsselhoeven hoopt dat veel meer hoeves aan twee zijden van de IJssel in de toekomst een dergelijk markant toegangshek gaan krijgen.

Lees ook

Carolien Jonkman: Ome Jan

Mijn ome Jan is overleden. Hij was mijn peetoom. Toen hij ziek werd, is aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.