Home / archiefcentraal / sp raalter wethouders voor megastallen

sp raalter wethouders voor megastallen

Willy Lourenssen en zijn Raalter SP-fractie roept Raaltenaren op een manifest te ondersteunen tegen bio-industrie en intensieve veehouderij. Lourenssen: “Met de vaststelling van het bestemmingsplan buitengebied in deze raadsperiode is alertheid geboden nu er een college zit van CDA en GB, waarin twee wethouders – tevens veehouders – uitgesproken voorstanders zijn van de komst van megastallen.”

Lourenssen: “Op onze landelijke site staat een artikel over de steun van de SP aan het initiatief van ruim honderd professoren die van mening zijn dat de bio-industrie en de intensieve veehouderij moet stoppen. De SP-raadsfractie in Raalte ondersteunt dit initiatief en roept inwoners van Raalte op het voorbeeld van deze profesoren te volgen door het manifest te ondersteunen.”

Het artikel op de site van de SP vat de bio-industrie stevig samen. “Dieren worden verbouwd en verminkt om aan de productie-eisen te voldoen. Tanden worden gevijld, snavels gekapt, koeien worden gevriesbrand of onthoornd. Er worden koeien gefokt die niet via natuurlijke weg een kalf kunnen werpen; varkens met aangeboren poot- en hartproblemen die mager vlees leveren; kippen die voortijdig door hun poten zakken en aan hartfalen bezwijken; kalveren worden direct na de geboorte bij hun moeder weggehaald; eendagshaantjes worden levend versnipperd.”

De SP ziet Noord-Brabant als een lichtpuntje. Die provincie beperkt de bouw van nieuwe megastallen. “Hoewel dit provinciale besluit van historische betekenis kan zijn, is het niet meer dan een aarzelend begin.” De Raalte ondertekende daarom het maifest voor duurzame veeteelt. Het manifest is via www.duurzameveeteelt.nl te vinden.

Lees ook

Kledingcheque voor kinderen van minima-ouders

RAALTE – Kinderen uit gezinnen met een laag inkomen uit de gemeente Raalte krijgen ook …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.