sjaloom heeft pannakooi met kunstgras

Basisschool Sjaloom in Dalfsen heeft vrijdag een multifunctioneel pannaveld met kunstgras geopend. Op dit veld kunnen de kinderen zich vermaken met verschillende balspelen. Er is ruimte voor voetbal en hockey, maar ook voor handbal, volleybal en andere sporten.

Tot voor kort mochten de kinderen van Sjaloom gebruik maken van het veldje van buurman Groenewold. Na tien jaar moesten ze het veld ruimen voor de schaapjes van de buurman en werd er op het plein gevoetbald. Geen ideale situatie en goede raad was letterlijk duur: de aanleg van een pannaveld.

Gelukkig waren daar een aantal goede gevers:

– Plaatselijk belang Ankum die een subsidie van de gemeente, te besteden aan sport en spel, gedeeltelijk doneerde voor dit doel.

– De Rabobank , met een bijdrage uit het fonds Coöperatief Dividend.

– De opbrengst van de oudijzeractie, georganiseerd door Uitslag Transport Ankum.

– Ubink Sportvelden, die het veld leverde tegen een aantrekkelijke prijs.

– Veel ouderhulp samen met de loonbedrijven Lindeboom en Vonder, LMB Prins en Van Wijnen Bouw, allen ouders van Sjaloom.

– De heer Krale die veel vrije tijd heeft geïnvesteerd in de realisatie van dit project.

Von Martels, die voor het eerst in zijn prille carrière als wethouder een lint door mocht knippen, refereerde in zijn openingstoespraak aan het belang van bewegen voor de jeugd. De voorzitter van P.B. Ankum en de afgevaardigde van de Rabobank gaven daarna het goede voorbeeld door de doelen open te schieten met een penalty. Tips hoe dat het beste te doen, gegeven door 2 specialisten van ASC kwamen goed van pas. Er waren zeker 8 doelschoppen nodig voor ook deze openings-handeling tot een goed einde was gebracht.

Na het uitdelen van cadeaus, een prachtige openingsdans door de meisjes van groep 6 en het oplaten van oranje ballonnen kon het feest voor ouders en kinderen beginnen. Van het pannaveld werd druk gebruik gemaakt, niet in het minst door de aanwezige volwassenen. Waarbij opgemerkt moet worden dat met de conditie en balvaardigheid van onze nieuwe wethouder niks mis is. Hij kan de bal wel twintig keer hoog houden!

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.