sallandse aspergetelers openen deuren

De Sallandse aspergetelers bieden belangstellenden op 29 mei een kijkje achter de schermen van hun bedrijf. De aspergetelers zijn trots op hun bedrijf en vertellen met veel plezier en enthousiasme wat er allemaal bij de aspergeteelt komt kijken. Je krijgt een indruk van de teelt van asperges tot aan de uiteindelijke consumptie. Tijdens het hele aspergeseizoen zijn de dagverse asperges bij de telers aan huis te koop.

In totaal 6 aspergebedrijven nemen deel aan de open dag. Aspergebedrijf De Weerd organiseert dit jaar een grote aspergefair en lelieshow op zowel zaterdag 29 mei als zondag 30 mei. Het thema is: “De tijd vliegt” vanwege het 30-jarig bestaan van het bedrijf. Er is volop uitleg over de teelt van asperges en je kunt kennis maken de verschillende bereidingswijze van asperges.

Tuinderij Ogink heeft voor de open dag geen speciale activiteiten georganiseerd. Wel ben je als bezoeker welkom om een kijkje achter de schermen te nemen. Er zijn dagverse asperges te koop en Tuinderij Ogink verloot ook dit jaar een aantal aspergediners onder zijn klanten. Bij aankoop van 15 euro aan asperges of producten als wijn, ham of boter mag je een deelnamebon invullen. Zaterdag 19 juni vindt de trekking plaats.

Ook de bedrijven De Boerkamp in Diepenveen, Tuinderij Veldink in Diepenveen, Van der Kolk Asperges in Oudleusen en Aspergeboerderij Het Nijenhuis in Diffelen staan open voor bezoek.

Op zaterdag 29 mei vindt tevens het “Blauwe Toer” evenement van de provincie Overijssel plaats. Een speciale fietstocht van 25 kilometer die start vanaf Hotel De Zwaan in Raalte. De fietstocht voert langs Sallandse bedrijven met streekproducten, waaronder Aspergebedrijf de Weerd en kasteel het Nijenhuis. Deelname is gratis en u bent welkom tussen 10.00-16.00 uur.

De deelnemende bedrijven zijn geopend voor bezoek van 10.00 uur tot 16.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.