sabine uitslag voor tour de nurse naar olst

In het kader van haar ‘Tour de Nurse’ brengt het Tweede Kamerlid Sabine Uitslag op maandag 31 mei een werkbezoek aan de gemeente Olst-Wijhe. Elke week bezoekt Sabine een groep verpleegkundigen of verzorgenden in het land.

Daar neemt Sabine vanaf zeven uur uitgebreid de tijd om met verzorgenden te praten. “Dat vind ik erg belangrijk. Zij zijn degenen die de zorg verlenen. Je krijgt een eerlijk beeld van de situatie”, aldus Uitslag. Ook is de frustratie op de werkvloer rondom regelgeving en verantwoordings­plicht groot; de arbeidsvreugde wordt ondermijnd door de ‘kouwe drukte’ van minutenschrijverij tot ontelbare overzichten voor velerlei instanties. “Dat moet beter kunnen” zegt Uitslag. Daarom is het motto van dit werkbezoek: laat passie nooit verloren gaan.

Sabine Uitslag is CDA-woordvoerder in de Tweede Kamer voor jeugd- en gezondheids­zorg. Jarenlang was zij zelf in de zorg werkzaam, voordat zij in 2008 in de Tweede Kamer kwam. Tijdens haar werkbezoeken staan verzorgenden en zorgbehoevenden in het middelpunt van de belangstelling.

Werkenden in de zorg zijn van harte welkom op maandag 31 mei in zaal Ripperda, Rijksstraatweg in Den Nul. De zaal is open vanaf half zeven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.