rob van dartel nieuwe voorzitter kwiek

Rob van Dartel is per direct de nieuwe voorzitter van handbalvereniging GIBO Groep / Kwiek uit Raalte. Hij volgt hiermee René Schoenaker op. Van Dartel gaat zich binnen Kwiek samen met de bestuurs-, commissieleden en tientallen vrijwilligers, richten op doelstellingen uit het strategisch plan.

Van Dartel: “Uit overleg met huidige en oud-bestuursleden van Kwiek bleek dat de nieuwe voorzitter de ingeslagen weg moet voortzetten en het liefst Kwiek verder moet uitbouwen en professionaliseren. In de afgelopen jaren heb ik van dichtbij het functioneren van Frans Rouwenhoff en René Schoenaker mogen meemaken en het zal niet meevallen op dit niveau hun werk voort te zetten. Van de andere kant kan ik vanuit mijn eigen professie andere specifieke zaken toevoegen aan de doelstellingen van de vereniging.”

Rob van Dartel is geen onbekende in het Sallandse (sport-)leven. Als actief voetballer van Rohda Raalte, elftalleider van Rohda 1 en vader van sportieve kinderen, is hij een veel gezien persoon rondom de sportvelden. “Uiteraard ben ik als echtgenoot en vader reeds betrokken bij Kwiek. Mijn echtgenote Yvonne ondersteunt steeds vaker de verzorging bij het eerste team en daarnaast maakt onze oudste dochter Maaike deel uit van deze eerste selectie. Enkele jaren geleden kwam hierbij dat Kwiek naarstig op zoek moest naar een nieuwe hoofdsponsor, nadat een tijdperk met Dijkoraad was afgesloten. Als vestigingsdirecteur van GIBO Groep in Deventer leek mij de samenwerking van Kwiek met GIBO Groep zeer passend, zeker gezien de doelstellingen van de vereniging en de regionale uitstraling die GIBO Groep in Salland nastreeft. De sponsoring is inmiddels in handen gekomen van mijn collega’s van GIBO Groep in Raalte, dus is er ook geen sprake van mogelijke belangenverstrengelingen.”

“Ik vind het een grote eer gevraagd te zijn voor de functie van voorzitter van een prachtige vereniging als GIBO Groep Kwiek. Een echte Sallandse handbalvereniging met veel enthousiaste leden en inmiddels een professionele organisatie.”

Bestuurslid Marcel Buis is bijzonder content met de benoeming van Van Dartel. “Door het bestuur is een kandidaat profiel opgesteld waar Rob perfect in past. Ik spreek namens de hele vereniging als ik zeg dat ik erg blij en enthousiast ben met de komst van Rob. Met zijn achtergrond en ervaring gaan we de komende periode vol vertrouwen tegemoet.”

Van Dartel volgt René Schoenaker op, die onlangs is benoemd tot bestuurslid bij het Nederlands Handbal Verbond (NHV). Buis daarover: ”René heeft na een periode van bijna 4 jaar de voorzittershamer neergelegd. Hij is daarop door het NHV benaderd voor een bestuurspositie. Een fantastisch compliment voor hem. Wij zijn René veel dank verschuldigd voor het niveau waar hij GIBO Groep / Kwiek organisatorisch heeft gebracht en wij hopen dat we met Rob deze weg kunnen blijven volgen, op weg naar mooie successen!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.