programma bevrijdingsfestival zwolle compleet

Naast de ambassadeur van de vrijheid Junkie XL zullen onder andere ook Kane, Caro Emerald, De Staat, VanVelzen, Bettie Serveert, Daily Bread, Blaudzun, Lisa Lois, George Kooymans, Tim Knol, Erik E. en Rank1 optreden. Bijzondere aandacht gaat uit naar het dubbel concert van de Fakkelbrigade samen met Typhoon & New Cool Collective op het hoofdpodium. Dit allemaal voorafgegaan door de bijzondere toegift van de band Malavita samen met Ellen ten Damme, Ella Bandita en Typhoon. Het openingsconcert is weggelegd door het jeugdsymfonieorkest De Vuurvogel (tachtig jongeren) samen met Noortje en William Spaay (uit de musical Mary Poppins). Aanvang is om 11.30 uur. Junkie XL sluit het programma van het grote podium af. Zo rond 23.45 uur zal zijn optreden ten einde zijn.

Behalve de vele podia staat het Bevrijdingsfestival Overijssel ook bekend om de vele culturele, inhoudelijke projecten die het thema cachet en schwung geven. Op het familieplein is een uitgebreid programma met kinderwereldstad Via del Mondo en het plein van de vrijheid is omgedoopt tot bloementuin met het project ‘Dansen voor Vrijheid’ als middelpunt.

Nieuw dit jaar zijn de merchandise stands op diverse locaties op het festivalterrein en de Festival Boulevard op de Wethouder Alferinkweg. Alle kraampjes van de Festival Markt, Gewoon Doen en Fairtrade zijn hier te vinden. Alcohol onder de 16 jaar is verboden. Om de leeftijdsgrens te controleren geldt dit jaar een identificatieplicht voor iedereen onder de 20 jaar. Het barpersoneel zal iedereen onder de 20 jaar vragen naar zijn of haar legitimatie.

5 Mei is dit jaar een nationale vrije dag. Gezien de sterk gegroeide bezoekersaantallen in de afgelopen jaren waarschuwt de organisatie dat de kans aanwezig is dat daardoor één of meerdere locaties op bepaalde momenten op de dag te druk zijn. Als dat het geval is, worden bezoekers uitgebreid geïnformeerd en verwezen naar de alternatieven, zoals andere podia en de activiteiten in de binnenstad. Er zijn dit jaar vier toegangspoorten naar het festivalterrein: Kerkbrugje, Luttenbergerstraat, Hanekampbrug en de Wethouder Alferinkweg.

Verder viert het Bevrijdingsfestival haar vierde lustrum, dit is al de twintigste editie. Kijk voor meer festivalinformatie op staging2.bevrijdingsfestivaloverijssel.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.