positief over bezoek van minister aan raalte

Maandagmiddag bracht de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een bezoek aan de Hartkamp. Hij ging daar in gesprek met verpleegkundigen. Dit bezoek werd bijgewoond door Tweede Kamerlid Sabine Uitslag, ambassadeur van de verwenzorg Joke Zwanikken en wethouder Roger de Groot.

De reacties waren alom positief. Verpleegkundigen gaven zonder het bijzijn van managers aan, wat er volgens hen in de zorg moest veranderen. De boodschap van de verplegers was duidelijk: Minder papierwerk. De minister gaf achteraf aan in te stemmen met de boodschap en deze serieus op te pakken.

Joke Zwanikken , ambassadeur van de verwenzorg: “Het was een goed, open gesprek. De minister heeft beloofd om er iets mee te doen. Mensen doen graag wat voor elkaar, dat blijkt wel uit de gesprekken van net. Het was wel duidelijk dat de minister verpleegkundigen echt een warm hart toedraagt.”

Ook verpleegkundige Giny Nijboer was goed te spreken over de bijeenkomst: “We zijn met zijn allen heel trots op het verpleeghuis, we werken in een prima sfeer, maar de hoeveelheid papierwerk gaat ten koste van het aantal handen aan het bed. Een groot aantal studenten haakt tijdens de opleiding af. Dit komt omdat ze tijdens stages vaak gelijk in een hectische werksituatie komen. Ze moeten direct helpen, in plaats van kijken. Dat schrikt af.”

Kamerlid Sabine Uitslag was blij met het bezoek van de minister. “Juist de werkvloer brengt praktische oplossingen, die komen niet van hogere hand. Het is goed dat de minister heeft gehoord dat de werkvloer heel trots is op haar vak, maar ook op de Hartkamp. Ze lopen hier vaak de benen in de knup, om het zo te zeggen. Mijn idee is om meer te luisteren naar mensen, niet naar het bestuur.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.