pinkster party is geweldig feest

Na een rustig begin is de Pinkster Party Raalte zaterdagnacht 01.00 uur geëindigd in een feestje zoals alleen een band als Rowwen Heze dat kan: ‘Het is een kwestie van geduld voordat heel Raalte Limburgs lult’. En een andere hit van de 25-jarige band, ‘Bestel Mar’, werd door de ongeveer 3500 bezoekers ook letterlijk genomen. Ondanks het zeker later op de avond koele weer draaiden de bierpompen op volle toeren.

Aan het begin van de avond was de belangstelling nog wat minder door onder meer de concurrentie van de Champions League-finale. Dat kon de mannen van The Horse Company niet weerhouden van een stevige portie Indy-rock. De mannen uit Luttenberg en Zwolle hadden wel meer waardering verdiend maar lioeten wel horen waarom deze band een grote toekomst wordt voorspeld.

Veel bezoekers waren speciaal voor Ryan Shaw gekomen, die zaterdagmiddag nog een live-optreden bij Radio 2 had verzorgd. De Amerikaanse soulzanger voelde zich op z’n gemak in Raalte en toonde aan dat hij een soulzanger is die heel groot kan worden. Met een lekker swingend optreden bediende Shaw zijn enthousiaste fans.

Daarna was het de beurt aan Rowwen Heze. Omdat veel voetbal-kijkers toen het terrein opkwamen werd het een echt feestje.Behalve veel Sallandse belangstellenden bleken hele groepen fans uit Limburg naar Raalte te zijn gekomen die in de dit jaar extra grote tent het goede voorbeeld gaven. Zelfs de aloude pogo werd van stal gehaald door meezingende, meehossende en springende liefhebbers van de jubilerende Limburgers.

Organisatorisch is het feestje zaterdagavond, de pre-party van Ribs & Blues zelf, goed geslaagd. Een korte stroomstoring op een deel van het terrein werd snel opgelost. Positief waren ook de reacties op de beide grote LED-walls die links en rechts van het hoofdpodium ervoor zorgden dat iedereen ook van achter uit de tent alles perfect kan zien. Voor de organisatie is het een experiment, maar het lijkt nu al bijna zeker dat het volgend jaar herhaald wordt.

Voordat het terrein zaterdagavond geopend werd, werd een bordje met ‘Willem Albers Plein’c onthuld. Willem Albers overleed begin dit jaar en was vele jaren voor onder meer Ribs & Blues, carnaval en Stoppelhaene een meer dan gewaarde vrijwilliger en medewerker. Tijdens de onthulling werd ook bekend dat tijdens het komende carnaval in Stoppelburcht Raalte de Plas ook het Willem Albers Plein zal heten. Dit op verzoek van de andere carnavalsverenigingen in de gemeente Raalte.

Zondagmiddag 1 uur begint het 14e Ribs & Blues festival. Walter Trout en zijn bandleden kwamen zaterdagavond al rechtstreeks vanuit Denemarken een kijkje nemen. Probleem was dat hun Deense kronen niet geaccepteerd werden toen zij op het terrein wat wilden eten. Ook dat werd snel opgelost omdat de organisatie blij is dat de Amerikaanse bluesbeul ‘veilig’ in Raalte is.

Ribs & Blues 2010 is op eerste en tweede Pinksterdag vanaf 13.00 uur gratis te bezoeken.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.