ouderen vast in bus brandweer komt niet

Ingrid Veltman is coördinator Welzijn in dienst van de Zorgcombinatie Zwolle. Ze zat in de bus. “We vieren vandaag het vijfjarig lustrum van de Riethorst, een Zwols verpleeghuis voor dementerende ouderen. Toen we bij De Veldhoek aankwamen, weigerde de lift dienst. En daar zit je dan met allemaal mensen die er niet uit kunnen. Alle bewoners zijn rolstoelafhankelijk. Toen bleek dat de brandweer niet wilde komen, heeft Jo de buren van Proefboerderij Aver Heino gewaarschuwd. Zij zijn met een shovel gekomen. Met een pallet hebben ze een platform op de lepels gemaakt. Zo hebben we de bewoners er allemaal uitgekregen. Super dat ze kwamen helpen! We liepen namelijk het risico dat de ouderen in paniek zouden raken, maar dat is gelukkig niet gebeurd. We hebben vandaag één op één zorg. Jo heeft nog koffie en gebak geserveerd in de bus.”

Een in allerijl opgetrommelde monteur heeft later de lift gerepareerd. Er bleek een kabeltje te zijn gebroken. Daarna werd het programma van de dag hervat. Ingrid kan er inmiddels wel om lachen. “We proberen er gewoon nog het beste van te maken”, lacht ze. Maar Jo is oprecht boos. “Onbegrijpelijk dat de brandweer niet wilde komen. Zo’n antwoord van de officier van dienst: `Daar komen we niet voor!` Nogmaals, als het gaat om een kat in de boom of een koe die door een rooster is gezakt, heb je er zo tien man staan. En nu gaat het om oudere en hulpbehoevende mensen en weigeren ze om te komen. Ik ben daar oprecht kwaad over. Vandaar dat ik ook de media heb gewaarschuwd!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.