ontwerp nieuw gemeentehuis definitief

De bouw van het gemeentehuis voor Olst-Wijhe is weer een stapje dichterbij. Er zijn vier bezwaren aangetekend tegen de plannen (de tekening zie je hiernaast), ambtenaren verwerken die reacties nu en op 21 juni neemt de raad de bestemmingsplanwijziging aan.

Olst-Wijhe heeft op dit moment twee gemeentekantoren, één in Olst en één in Wijhe. Het gemeentebestuur streeft naar een situatie met één gemeentekantoor (backoffice, waar de ambtenaren werken) en twee publieksbalies (frontoffice, waar je aan de balie terecht kunt), één in Olst en één in Wijhe. In november volgend jaar moet het zover zijjn.

Het nieuw te bouwen gemeentehuis komt aan de Raalterweg. De gemeente is samen met de architect bezig met de plannen voor de inrichting van het nieuwe gemeentehuis. De werkplekken, vergaderruimtes en het publieksgedeelte zijn ingetekend. De uitwerking daarvan zal ook de aankomende maanden plaatsvinden.

Omdat alle kernen in de gemeente zo kenmerkend zijn voor gemeente is er samen met plaatselijke belangen besloten om de kernen te verbeelden via een ‘kaart’ in de vloeren van het publieksgedeelte. Het idee wordt nog wel bespoken met de architect.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.