middel maakt zich op voor kermis

In Middel is de feestcommissie druk in de weer met de laatste voorbereidingen van de kermis die in het weekend van 28 tot en met 30 mei wordt gehouden op het feestterrein aan de Oude Deventerweg (bij het buurthuis) te Middel.

Vrijdagavond wordt de kermis geopend door de kinderen, die om 19.15 uur onder begeleiding van de Holstobloazers in een optocht vanaf garage Voskes naar het feestterrein lopen om daar mee te doen met de ballonnenwedstrijd. Ze krijgen allemaal een leuke verrassing aangeboden. Rond 21.00 uur begint de Stimmungsparty met medewerking van feestorkest Feestlift uit Wijhe. De bezoekers mogen naast de gebruikelijke feestmuziek ook veel Duitse schlagers verwachten.

De traditionele rommelmarkt op het feestterrein start zaterdagmorgen 29 mei om 9.00 uur. Zaterdagmiddag staan er vanaf 13.30 uur weer diverse leuke, originele spelletjes voor de kinderen op het programma. Zaterdagavond zal de band X-Static vanaf 21.00 uur het publiek vermaken. Deze vijf man tellende top 40-formatie brengt een breed repertoire. De laatste tophits worden afgewisseld met rockklassiekers. DJ-Jeronimo, bekend van Dieka en Boode, verzorgt de verdere muzikale invulling van de avond.

De zondag staat in het teken van de toertochten. Om 11.00 uur start de oldtimers trekkertoertocht en om 11.30 uur de Solextoertocht. Beide tochten voeren de deelnemers over verharde en onverharde wegen door het mooie Sallandse landschap. ’s Middags vanaf 12.30 uur kan de jeugd zich uitleven bij het kooivoetbaltoernooi. Om 14.00 uur begint een demonstratie van een hondenbehendigheid spel. Op aanwijzingen van hun baasjes moeten de honden zo snel mogelijk een speciaal parcours afleggen. De bezoekers mogen het zelf ook proberen met hun eigen hond. Vanwege de enthousiaste deelname van vorig jaar heeft de organisatie dit jaar voor de tweede keer een tractorbehendigheidswedstrijd gepland, echter doorgang van dit programmaonderdeel is wel afhankelijk van de hoeveelheid deelnemers. Snelheid, behendigheid en inzicht zijn de belangrijkste eigenschappen waarover de deelnemers dienen te beschikken. De Middelse kermis wordt afgesloten met optredens van Willie en de Billies, Die Tolle Leute en Jan-Joost. Zo rond 21.00 uur is het feest afgelopen.

Meer informatie over deelname kun je vinden op de website van de Stichting Feestcommissie Middel, staging2.kermismiddel.nl