marktplaats voor de regio door sc

Handel in je eigen omgeving heeft voordelen voor de koper en de verkoper. De verkoper loopt niet het risico dat hij of zij ‘gespuis’ van overal vandaan aan de deur krijgt. De koper hoeft niet ver weg voor zijn aanschaf. Bij duurdere producten loont het sneller de moeite eens een kijkje te nemen. Salland Centraal is de Sallandse Markt begonnen als alternatief van landelijk opererende verkoopsites als Marktplaats. Daar wordt het aanbod langzamerhand zo groot dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Salland Centraal is er van overtuigd dat de Sallandse Markt veel meer overzicht biedt. Tegelijk is het aanbod van goederen op lokaal niveau vermoedelijk zo groot dat de kans van een geslaagde koop/verkoop zeker goed zal zijn.

In eerste instantie wordt de Sallandse Markt opengesteld voor iedereen en voor alles. Op termijn komt er een tweede Sallandse Markt om particulieren en ondernemers van elkaar te scheiden. Vanuit ondernemersland hebben we al geregeld de vraag gekregen een regionale digitale handel op te zetten. Ondernemers kunnen daar producten kwijt die bijvoorbeeld licht beschadigd zijn, over zijn gebleven of uit de handel gehaald zijn. Ook autodealers kunnen van deze applicatie gebruik gaan maken. We verwachten De Sallandse Markt voor ondernemers over twee weken in de lucht te hebben. Tot die tijd zijn alle advertenties toegestaan op de Sallandse Markt voor particulieren.

DoWebs Webcreations – staging2.dowebs.nl – heeft de Sallandse Markt ontwikkeld. DoWebs is een jonge onderneming uit Raalte van Falco van Dooremolen (21) en Thijmen Weeren (20). De twee ontwikkelen internetsites of maken applicaties op al bestaande sites. “Voor duizend euro heb je al een standaardsite met design en al”, aldus Van Dooremolen. “Maar we bouwen ze in alle soorten en maten. Dat begint bij het advies geven aan de ondernemer tot het ontwikkelen van een eindproduct op maat.” De sites worden opgeleverd met een gebruiksvriendelijk beheersysteem waar iedereen die Microsoft Word® kent, mee overweg kan. “Wanneer de website is opgeleverd, kan de eigenaar hem helemaal zelf onderhouden”. DoWebs maakt sites die zoekmachinevriendelijk zijn. Dat wil zeggen, dat de website goed door zoekmachines doorzocht kan worden. Hierdoor wordt er beter bepaald welke zoekwoorden betrekking hebben op de betreffende pagina. De eigenaar van de site heeft in het beheersysteem ook de mogelijkheid om zelf belangrijke zoekwoorden aan te geven, hiermee wordt de zoekmachine gestuurd op het onderwerp van de pagina. Met strategische zoektermen is de kans vele maler groter om op natuurlijke wijze boven aan de lijst komen te staan als je googlet op het desbetreffende bedrijf of product. “Wij kijken vanuit het perspectief van onze klanten en de potentiële bezoekers.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.