lifestyle centre is er klaar voor

De beide open dagen duren van 10.00 tot 15.00 uur. Er wordt gezorgd voor een klein speelhoekje voor de kinderen. Voor een overzicht van de groepslessen waaraan de bezoekers de tweede open dag mee kunnen doen, kun je een kijkje nemen op staging2.lifestylecentre.nl. Telefonische opgave is gewenst. Daarnaast is het ook mogelijk om een healthcheck te krijgen.

In de maand mei vindt nog wel de laatste fase van de verbouwing plaats. Dan worden de voorgevel van het pand en de parkeerplaats afgemaakt. Lifestyle Centre meet 1.100 vierkante meter. Het fitnesscentrum biedt plaats aan een grote fitnesszaal, twee zalen voor de groeplessen, een ruimte voor doelgroepfitness, kleedkamers met sauna’s en een loungeruimte. De plannen hadden Oscar en Joost al jaren, maar een geschikte locatie konden ze niet vinden. Daarom begonnen ze enkele jaren geleden op kleine locatie met het aanbieden van doelgroepenfitness. “Dat was tevens een mooie manier om de markt in Raalte te verkennen”, zeggen ze. “Dat heeft ons flink geholpen bij het invullen van onze plannen voor een groter centrum.”

Nadat ze eind 2008 een tip kregen dat het oude Veenhuispand aan de Tjalkstraat mogelijkheden bood, zochten de heren contact met de eigenaar. April 2009 werd er overeenstemming bereikt en nadat de financiering definitief rond was, ging in januari de schop de grond in. “We hebben door de vorst wat vertraging opgelopen, maar nu zijn we er klaar voor!” De twee benadrukken dat de uitbreiding van hun aanbod niet ten koste zal gaan van het doelgroepenfitness waarmee ze hun naam hebben opgebouwd. “Die deelnemers krijgen de volledige aandacht, net zoals ze gewend zijn!”

De grote zaal biedt plaats aan allerhande fitnesstoestellen voor kracht- en/of conditietraining. Daarbij wordt gebruik gemaakt van toestellen van het merk Technogym. Dat biedt een volledig geautomatiseerd systeem. Met één sleutel (met daarin een chipje) verschaf je je toegang tot het centrum en de kleedkamers en activeer je de toestellen. Tevens bevat het chipje alle mogelijke data over je sportieve vorderingen. Oscar: “Dat draagt ook weer bij aan het stukje optimale begeleiding dat we willen bieden. Dat geldt voor iedereen. Als je bij ons begint krijg je eerst een persoonlijk gesprek, een healthcheck en daarna maken we een plan voor je persoonlijke doelen. Om de acht weken volgt er een evaluatie en stellen we nieuwe doelen.”

In de groepszalen worden verschillende groepslessen aangeboden: het immens populaire spinning, bodycombat (vechtsportbewegingen zonder fysiek contact), bodypump (krachttraining op muziek), body five (laagdrempelige lessen met een combinatie van aerobics en oefeningen met elastieken), body balance (yoga/pilates) en zumba (een kruising tussen fitness en Zuid Amerikaanse dansen). “Aan de hand van de wensen van onze bezoekers zullen we ons aanbod verder uitbreiden”, vertelt Oscar. “Verder gaan we zo meteen werken met een ‘all-in’-concept”, vertelt Joost. “Voor een vast tarief mag je gebruik maken van alle faciliteiten en dat is inclusief de consumpties.”

Een persoonlijke benadering, goede begeleiding, een huiselijke sfeer en beleving staan centraal in het concept van Lifestyle Centre. Joost: “We willen alle doelgroepen kunnen bedienen.Gevorderden en beginners. Een groot deel van onze kracht schuilt in het huiselijke karakter van ons centrum. We hebben een mooie balans gevonden tussen een groot sportcentrum en een intieme fitnessstudio. En ook de locatie is een grote pré. We zitten hier dicht bij het centrum, vlakbij Raalte Noord en Raalte Zuid en het bedrijventerrein.”

Een goede lichamelijke conditie is gefundeerd op drie belangrijke pijlers: gedrag, voeding en beweging. Joost en Oscar hebben deze drie pijlers verenigd in het programma Benfit, een progamma van twaalf weken. “Daarin krijgen de deelnemers advies over deze drie peilers en we gaan er alles aan doen om hen te helpen hun doelstellingen te halen. Benfit is eigenlijk representatief voor onze hele visie op hetgeen sportcentra moeten bieden. Net dat kleine beetje extra aandacht en begeleiding!

Lifestyle Centre is gevestigd aan de Tjalkstraat 2. Meer informatie kun je vinden op staging2.lifestylecentre.nl. Op die site staat ook alles over de speciale kortingsactie voor mensen die zich op korte termijn inschrijven voor het centrum..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.