Home / archiefcentraal / lekker weertje tijdens halve marathon raalte

lekker weertje tijdens halve marathon raalte

De Halve Marathon van Raalte is zaterdag voor de dertiende keer verlopen. Van de organisatie hebben we de uitslagen nog niet binnen, maar van fotografe Melle Meijer al wel de foto’s.

De Stichting Halve Marathon Raalte en AV Salland tekenden voor de Vital Centre Halve Marathon Raalte op sportpark Ramele, met start en finish bij het vernieuwde complex van het Vital Centre. Met jeugdlopen over 1 en 2,5 kilometer, prestatielopen over 5 en 10 kilometer en de Halve Marathon (KNAU-gecertificeerd parcours) was er een wedstrijd voor iedere loper vanaf 6 jaar. Daarnaast kon je ook deelnemen aan de scholierencompetitie en er de Joop van den Enk Bedrijvenloop.

Voor het eerst werd zaterdag met digitale tijdwaarneming gewerkt via Race Timer. Dat betekent dat iedere deelnemer die daar gebruik van maakte zijn tijd thuis al via de computer heeft kunnen bekijken. Zodra er overall uitslagen bekend zijn verschijnen ze op de site van de halve marathon.

Schaduw over de marathon was de bewijzering van de route voor de lopers. De winnares bij de dames,

Jepkosgei, liep door een onderduidelijkheid in de route een verkeerd pad in. Hierdoor verloor ze de kans op het verbreken van het parcoursrecord. Ook andere deelnemers liepen verkeerd en moesten hierdoor vele extra meters afleggen om de halve marathon te voltooien.

Lees ook

Botsing bij station in Raalte; geen gewonden

RAALTE – Bij het station in Raalte zijn gisteravond twee auto’s op elkaar gebotst. Dat …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.