jolly beggars openen seizoen lommerijk

Eind april is het podium van het Lommerrijk voorzien van een waterdicht dak. De groene aanslag is van de banken gepoetst en de bladeren zijn opgeveegd. Bijzonder: een fiks peloton klussers van het RIBW IJssel-Vecht stak in Luttenberg de handen uit de mouwen. Deze instelling biedt werkprojecten aan voor mensen met een psychiatrische beperking.

En mede dankzij deze hulp ligt het amfitheater klaar om veroverd te worden door The Jolly Beggars. Deze vijf vrolijke muzikanten wekken op zondag 30 mei het bos tot leven met hun aanstekelijke Ierse klanken. De bandleden komen uit Brabant maar noemen zichzelf “halve Ieren”. Hun muziek, schatplichtig aan The Dubliners, valt in de smaak bij jong en oud. De vrolijke bedelaars, die een behoorlijke reputatie hebben opgebouwd in de folkscene, bespelen traditionele instrumenten als de mandoline, banjola, viool en ook een bouzouki, een soort “mega-mandoline”. Het optreden in het Luttenbergse bos begint om half drie ’s middags. De entree bedraagt vijf euro. Hapjes en drankjes zijn verkrijgbaar in het bos.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.