jarno jonker van becksteam wijhe in assen

Wie Jarno Jonker van het Becksteam uit Wijhe wel eens in actie wil zien op zijn snelle BMW, moet komend weekend naar Assen, naar het Ducatiweekend op 29 en 30 mei. In de Becks-garage aan de Enkstraat in Wijhe wordt nog hard gesleuteld de motor weer in prima conditie te krijgen. Jarno Jonker heeft vorige week flink veel van zijn fiets gevraagd op het prachtige circuit De Varsselring in Hengelo (Gelderland). Een geweldig mooi circuit met heel veel historie. De jongste historie is dat Jarno Jonker er won.

Teambaas Becks was er bij. “Zaterdags voor tienen was de eerste vrije training al. De coureurs konden hier mooi de baan verkennen want er volgden nog twee tijdstrainingen. De jongens hadden er zin in en de motoren liepen super! Tegen twaalven mochten de coureurs opdraven voor de eerste tijdstraining. Dit ging prima! Jarno zette de tweede tijd neer en Boy verraste vriend en vijand met een vierde tijd. In de nacht van zaterdag op zondag had Jarno nog iets aan de voorvork veranderd waardoor de BMW wat makkelijker in de korte bochten was te sturen. Bij de start was het drukken. Jan Frank Bakker (snelste in de training) hield zijn Absaf moeilijk onder controle en kwam gevaarlijk dicht naar Jarno toe. Hierdoor moest Jarno even van het gas af waardoor hij als derde de eerste bocht in dook, vlak op de hielen gezeten door Boy, die zoals altijd weer een super start had!

Gelukkig kwam Jarno als eerste door en toen Jan Frank uitviel met pech kon Jarno zijn eigen race rijden. Om na twaalf ronden 37 seconden voor de tweede man Niek Leeuwis juichen de finish lijn te passeren. Een geweldig resultaat voor het hele team! Boy lag na een paar ronden op de achtste plaats, maar mede door het uitvallen van wat coureurs, hard remmen en scherp sturen kon hij toch nog een tijdje aanpikken bij de nummers vier en vijf die met elkaar in gevecht waren. Meer zat er echter niet in…”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.