informatiedag over zonnepanelenproject heeten

Boerhof Woninginrichters in Heeten presenteert op Tweede Pinksterdag de Informatiedag Zonnekracht. In samenwerking met PB Heeten en HHCP kunnen de bezoekers meer informatie krijgen over het project Zonnekracht Heeten. Boerhof Woninginrichters is geopend van 13.00 tot 17.00 uur.

Een zonnepaneel voor ieder huis in Heeten, dat is het streven van Zonnekracht Heeten. De Heetense ondernemers, de gemeente Raalte, Salland Wonen en de provincie Overijssel hebben hun medewerking al toegezegd. Het idee is centraal 1500 panelen in te kopen die terecht moeten komen op daken van bedrijven en eventueel op openbare daken als die van de sporthal. Heetenaren kunnen aandelen of certificaten in die panelen kopen en daarnaast stroom van de panelen kopen. Niet letterlijk, maar administratief. Want de panelen worden onder gebracht in ‘Zonnekracht Heeten’, dat gaat proberen om als lokaal energiebedrijf te opereren.

Omdat 25 bedrijven inmiddels hun medewerking hebben toegezegd komt Zonnekracht Heeten in aanmerking voor een provinciale subsidie. In juni wordt duidelijk of de subsidie wordt toegekend. Zonnekracht Heeten heeft een belangrijke sociale kant. ‘Aandeelhouders’ krijgen groene stroom. Een deel van die winst wordt in een fonds gestopt, waarmee burgerinitiatieven in Heeten veder ontplooid kunnen worden. Met zonnekracht creëer je dus ook nog eens menskracht.

Omdat er over het project veel te vertellen is en Boerhof samen met Luxaflex een leuke actie heeft, is er Tweede Pinksterdag veel aandacht voor dit project. Luxaflex is ook erg betrokken bij een duurzame samenleving. Dat blijkt wel uit hun Keen on Green concept. Er zijn diverse producten leverbaar met een mooie uitstraling die een bijzonder goed resultaat in energie besparing kunnen leveren. Als je een product van Luxaflex aanschaft, kun je zelfs een elektrische fiets of scooter winnen. Over de elektrische fiets worden de bezoekers volledig voorgelicht door Nijland Tweewielers. En uiteraard kunt u een testrit maken om het comfort te ervaren. Alle bezoekers die Tweede Pinksterdag een aankoop bij Boerhof of Nijland doen, maken ook nog eens kans op een gratis elektrische fiets.

Het Heetense Hulpgoederen Centrum Filippijnen is aanwezig om alle mensen te laten zien wat er is gedaan met de spullen die ze hebben ingeleverd ten behoeve van de mensen op de Filippijnen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.