indrukwekkende dodenherdenking

65 Jaar geleden werd ook Salland bevrijd. Wij waren bij de herdenking in Raalte. Die begon al om 16.00 uur bij de oorlogsgraven op de Algemene begraafplaats aan de Westdorplaan. In de Plaskerk was daarna een oecumenische kerkdienst. Op het plein voor het gemeentehuis werden de gevallenen in Indië herdacht met twee minuten stilte. Bij het oorlogsmonument werden die twee minuten herhaald.

Het was een indrukwekkende bijeenkomst waarbij het herdenken duidelijk een generatie verder is gekomen. Jeugd van basisscholen kan opa en oma naar hun verleden vragen. Opa’s en oma’s hebben nog de leeftijd de oorlog bewust meegemaakt te hebben. Hun kleinkinderen komen in grotere getale op een leeftijd waarop ze steeds beter begrijpen wat er destijds gebeurd is. Zo waren er dit keer klassen van basisscholen uit Raalte en Heeten bij de plechtigheden.

Verzetstrijder Jan Tielbeek zag het vredesvuur dit jaar binnengebracht worden door zijn kleinzoon Auke nadat zoon Paul als eerste loper van Atletiekvereniging Salland het vuur was wezen ophalen uit Wageningen waar de vrede 65 jaar geleden getekend werd.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.