ijsseltheaterfietstocht vol met voorstellingen

‘Op reis’ is het thema van de vierde editie van de IJsseltheaterfietstocht die dit jaar zal plaatsvinden op zondag 30 mei. De deelnemers kunnen op maar liefst negen bijzondere locaties kijken en luisteren naar theater en live-muziek. De meest in het oog springende activiteit is de show Abanda van het straatcircus Arricirco, een groep jongeren uit Brazilië. Deelname aan de theaterfietstocht is gratis met uitzondering van de tickets voor de veerponten. De route is circa 25 kilometer lang

De deelnemers kunnen vanaf 10.30 uur starten vanaf de Oener Kijktuin, de Olsterhof in Olst en café ’t Proathuus in Wijhe. Daarnaast is het mogelijk om in te stappen in de route maar dat houdt dan wel in dat je sommige voorstellingen mist. In de route zijn voldoende mogelijkheden om gebruik te maken van het toilet en iets te eten en te drinken.

Bij de Olsterhof ontmoet het publiek de entertainer Vermakelaar Vince van Leth. Deze prettig gestoorde artiest is van alle markten thuis. Van poëzie tot fakir, van goochelaar tot ongenode gast. Zijn voorstellingen beginnen om 12.25 uur, 14.45 uur en 16.45 uur. Bij Minicamping ’t Klaverblad in Den Nul geeft straatcircus Arricirco uit Brazilië een adembenemende show. De dertien jongeren uit Brazilië zijn afkomstig uit de sloppenwijken van Recife en hebben zich, dankzij een project dat vanuit Nederland wordt ondersteund, kunnen ontwikkelen tot artiesten van grote klasse. Deze voorstelling is te zien om 11.15 uur, 13.10 uur en 15.30 uur.

Mimespeler Martin Forget laat bij de schuur aan de Withaarweg in Wijhe middels korte workshops zien dat mime heel wat meer is dan alleen een levend standbeeld zijn. De workshops beginnen om 11.50 uur, 13.45 uur en 16.05 uur. Bij Café ‘t Proathuus wordt het met steelpanvirtuoos Frankie Arrendell met zijn Caribisch repertoire absoluut swingen. Speeltijden: 12.30 uur, 14.25 uur en 16.45 uur. Bij het Wijhese veer laat Mimegroep Koeloeur (Heino) de ‘Vissersact’ zien. Met deze verbluffende act won Koeloeur het Open Belgische living Statue kampioenschap in Oostende. Het levende standbeeld tafereel laat het vissers leven van weleer zien, compleet met een kapitein van een visserskotter tot en met het boeten van visnetten. Speeltijden: 11.05 uur, 13.05 uur en 15.00 uur.

Bij de Appelboer, Veessense Enkweg 56 te Veessen, maakt het publiek kennis met Capoeira, een spel dat vaak wordt omschreven als een Braziliaanse vecht-danssport (luta-dança). De wortels stammen uit de tijd van de slavernij en de vechtdans bevat duidelijke Afrikaanse kenmerken. Speeltijden: 11.55 uur, 13.55 uur en 15.50 uur. Bij de Kijktuin, Grote Weteringdijk 14 te Oene, belanden de deelnemers aan de theaterfietstocht in de Middeleeuwen en ontmoeten de Ridder zonder Hart (Nomad Theater), zijn maat Attakkie en zijn paard Ouwe Jongen die terugzijn uit het buitenland waar veldslagen aan de orde van de dag waren. Speeltijden: 12.50 uur, 14.50 uur en 16.45 uur.

In de uiterwaarden tegenover de boerderij De Meridiaan aan de IJsseldijk 49a in Welsum ontmoeten de fietsers bij een vijver een dwerg. Aan de hand van deze betoverende figuur neemt Fratelli Fiasco het publiek mee naar een sprookjesachtige wereld, waar de natuur tot leven komt. Speeltijden: 11.20 uur, 13.40 uur, 15.40 uur. Op het Olster veer draagt Peter van Dijk, onder begeleiding van violist Mario van Groningen, enkele gedichten voor die als beste uit de bus zijn gekomen bij de gedichtenwedstrijd met als thema ‘de IJssel’. Een deskundige jury heeft een selectie gemaakt uit de vele verrassende en originele gedichten. De voordrachten beginnen om 11.45 uur, 14.05 uur en 16.05 uur.

De IJsseltheaterfietstocht is een initiatief van de Stichting Theater Langs de IJssel, met medewerking van Holstohustheater, Capellenborgtheater en De Olsterhof, die dankzij subsidie en sponsoren weer een mooie fietstocht door de gemeente Olst-Wijhe en om en over de IJssel heeft kunnen organiseren. Zie ook: staging2.theaterlangsdeijssel.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.