grote namen naar benefietwedstrijd kwf

De wedstrijd is één van de initiatieven waarmee Broeklanders Gait Middelkamp en Berry Broekhof geld inzamelen voor hun deelname aan Alpe d’HuZes. De heren gaan niet op een gewone fiets de berg op, maar op een tandem. Dat idee ontstond zo’n drie maand geleden na afloop van een vergadering van de Ondernemers Vereniging Broekland. Berry vertelt: “Eén van de leden van deze vereniging is Dick Middag. Hij heeft vorig jaar al meegedaan aan de Alpe d’Huzes. Zo kwam het gesprek op die actie. Gait en ik grapten eigenlijk een beetje dat wij dan ook wel mee konden doen op een tandem en Dick nam dat heel serieus. Iedereen lachte ons uit en ik ben bang dat ze ons zo meteen, als we die berg opmoeten, nog veel harder uitlachen!” Maar Gait en Berry zijn niet over één nacht ijs gegaan. Van collectes in Berry’s eigen café tot ludieke acties tijdens een dorpsfeest, niks was te dol om geld in te zamelen. Zo ontstond ook het idee voor de voetbalwedstrijd. Daartoe zochten de twee contact met oud-Broeklander Gerard Marsman, al jaren actief in de voetbalwereld en tegenwoordig voorzitter van de CBV (Coaches Betaald Voetbal). Hij schakelde op zijn beurt oud-prof en –international René Eijkelkamp in. Gezamenlijk sloegen Marsman en Eijkelkamp aan het bellen. Het duurde maar even of er had al een groot aantal prominenten toegezegd. “Tja, als René je belt, heb je wel een fenomeen aan de lijn hangen”, lacht Gerard. “Een wedstrijd als deze is best uniek. Kijk, voetballers worden wel vaker gevraagd voor dit soort activiteiten, maar dat er zoveel spelers belangeloos meedoen aan een wedstrijd, dat gebeurt niet zo vaak. Maar als je zegt dat de opbrengst bestemd is voor het KWF, dan gaan er heel wat deuren open!”

Het programma van de dag begint al om 15.00 uur. Dan staat er een voorronde van AB Oost Free Kick competitie op het programma. De winnaar mag in het FC Zwolle Stadion strijden om een mooie geldprijs voor zijn vereniging. De wedstrijd gaat om 17.00 uur van start. De leden van het prominententeam komen uit in tenues van VV Heerenveen (deze gaan tijdens de veiling onder de hamer), het regioteam draagt het uniform van VV Broekland. Na afloop van de wedstrijd volgt er een optreden van Harm Wolters. Vervolgens begint de veiling onder leiding van Marijn Marsman. Het is de bedoeling dat alle prominenten een kavel zullen inbrengen, maar daarnaast hebben Gerard en René ook zelf een aantal items verzameld. De avond wordt afgesloten met een optreden van duo Feestlift. Zo rond 23.00 uur zal het gebeuren ten einde zijn. Het programma wordt verder omlijst met een aantal activiteiten voor de jeugd.

Het spreekt voor zich dat de leden van VV Broekland en de stamgasten van Berry’s kroeg in de rij stonden om mee te doen, maar helaas was voor lang niet iedereen ook plaats. “Ik heb zelf vijftien jaar gespeeld in het eerste van Wijhe ’92. Ik heb een deel van mijn oude voetbalmaten gevraagd. Ja, en natuurlijk veel goede spelers uit Broekland, maar ik heb wel streng moeten zijn. Dat moet soms, ha ha! We gaan er vanuit dat het een leuke en fanatieke pot wordt. Ik geef ons als regioteam weinig kans. Ja, veel van de prominenten zijn al weer wat ouder, maar dat zijn veel van de leden van het regioteam ook. En ik heb begrepen dat VV Broekland de wedstrijd sponsort met een vast bedrag per goal. Dus wat dat betreft, mag het van mij een mooi goaltjesfestijn worden!” “Dat we dit nog voor mekaar zouden krijgen, had ik nooit gedacht toen we voor de gein zeiden dat we wel op de tandem de Alpe d”HuZes op zouden gaan”, lacht Gait. “Maar dit is natuurlijk heel bijzonder en we hebben er ontzettend veel zin in!”

Het prominententeam bestaat uit Paul van Leeuwen, Bert van Losser, René Eijkelkamp, Jaap Stam, Erben Wennemars, Claus Boekweg, Art Langeler, Peter Bosz, Marc Overmars, Michel Boerebach, Martin Koopman, John van den Brom, Peter van Vossen, Niels Wellenberg, Evert Bleuming, Youri Mulder en Harm Wolters. De organisatie is nog in gesprek met andere prominenten. Ook Broeklander Stephan Bouwhuis maakt deel uit van dit team. Hij heeft zijn plekje gekocht tijdens de ludieke veiling van de Kôle Kermse. Gerard Marsman is coach van het prominententeam; Gait Middelkamp coacht de regiovoetballers. Onder hen ook twee dames, Toke Vosman en Danielle Pleizier en RTV-Oost gezicht André van der Zee. De organisatie hoopt nog op de komst van Piet Paulusma. Hij heeft met enig voorbehoud toegezegd de avond ervoor zijn weerpraatje te zullen houden vanaf het terrein van VV Broekland.

Bijdragen aan de actie van Berry en Gait kun je overmaken op bankrekening: 156180510.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.