groot enthousiasme bij fietstocht heikera

De Fietstocht Heikera Rekreatief die Fietstoerclub Heikera afgelopen zondag organiseerde in Heino heeft tot groot enthousiasme geleid. Fietsers kwamen vanuit het hele land om 30, 60 of 90 kilometer te fietsen. In totaal fietsten er 567 mensen mee.

“Ik woon in Leeuwarden. Ik heb mijn racefiets in de trein naar Heino meegenomen om hier negentig kilometer door Salland te fietsen”, aldus een enthousiaste deelnemer uit Friesland.

Vanaf 08.00 uur stroomden 94 fietsers voor de negentig kilometer binnen. Hun tocht voerde langs Hellendoorn en Wierden naar Vriezenveen. Via Den Ham en uiteraard de Lemelerberg keerden zij terug naar Heino.

In het gezelschap van racefietsers ontwaarde de organisatie zowaar twee ligfietsen. Carla Hoge, de kersverse wethouder van Raalte en haar man maakten deel uit van het sportieve gezelschap.

Aan de zestig kilometer deden 183 fietsers mee. Deze voerde gedeeltelijk langs de Regge en bood gelegenheid voor een bezoek aan het ‘Blikken Museum’ in Marle. Hiervan is gretig gebruik gemaakt.

Wat Heikera opviel was dat de elektrische fiets enorm in opmars is. Die maakt het een stuk gemakkelijker tochten als deze te maken. Bij steeds meer pauzeplaatsen kan de accu worden opgeladen. “Nu mijn eigen accu ook nog even …” zei de eigenares van zo’n moderne fiets.

De kortste afstand was het meest in trek. Bijna driehonderd fietsers genoten van een route rond Luttenberg. “Ik fiets nu al voor de vijfde keer bij Heikera mee, maar zelfs nu ontdek ik nog steeds wegen in Salland, die

ik nog niet kende”, wist een zestigplusser te melden.

Op staging2.heikera.nl zijn foto’s van de tocht te zien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.