gewoon carolien wonderen en bewonderen

Elk mens bepaalt voor een groot deel zelf zijn leven, in elk geval bepaal je zelf hoe je reageert op de situaties die in je leven gebeuren. Echter sommige gebeurtenissen in een leven lijken al vast te liggen.

Zo kwam er een paar jaar terug een mevrouw die graag zwanger wilde worden. Zij was onder behandeling van het ziekenhuis, ze had al een aantal ISCI-pogingen (nog meer hulp dan bij IVF) gehad. Ons vastgestelde doel was ontspanning en ondersteuning in dit proces. Ik ben altijd erg voorzichtig met een vooruitziende blik (een ander kan ernaar gaan leven), maar vertelde haar toch dat ik een jongentje en later een meisje voor haar (en haar man) ervoer. Zij voelde ze ook. Natuurlijk dient het lichamelijk dan ook te lukken.

Joepie, de volgende ISCI poging lukte. ‘Wow!” Na de spannende drie-vier maanden, zegt ze: “O, als hij maar niet op 29 februari geboren wordt.” Ik vertel haar dat ze haar aandacht ivm de gedachtekracht dan het beste op 28 februari gericht kan houden. Dat was moeilijk voor de moeder in spe. Het wonder van de geboorte van haar zoontje was op de bijzondere dag. Hij is eens in de vier jaar jarig!

Na een klein jaar kwam er een nieuw verlangen. Het meisje was weer duidelijk bij haar. Ik zeg haar: “Ik heb het idee dat dit meisje spontaan in jou zal komen.” De moeder lacht mij uit. “Haha, in het ziekenhuis zeggen ze dat een spontane zwangerschap bij mij, één kans is op een paar miljoen’. Mijn gevoel komt een paar sessies terug. En ik vergeet het dan weer. Het leven loopt gewoon verder. Een paar maand na weer een mislukte ISCI poging, komt de vrouw stralend binnen. “Ik ben zwanger!” Ik: “Wanneer heb je dan de ISCI gedaan?’ “Eh… Niet… ik ben spontaan zwanger!” Wonderen bestaan…

Moeder is niet ‘bevrijd’ van haar extra kilo’s op haar wensdag 5 mei. Het wonder van de geboorte van de dochter, het meisje, kan nu elk moment zijn. Alle mensen om hen heen hopen dit wonder snel te mogen bewonderen..!

Ik lees graag jullie wonderen op;info@carolienjonkman.nl. Via dit mailadres kun je me ook vragen over wonderen stellen staging2.carolienjonkman.nl.