gewoon carolien geloven weten bewijzen

Wat ik nog wel eens hoor over paranormale zaken is; ‘ik geloof er niet in’. ‘Geloven in paranormale zaken’ betekent de inschatting maken dat paranormale zaken waar zijn. Elk mens maakt die inschatting zelf. In deze betekenis van geloven is er dus geen zekerheid. ‘Ze gelooft in iemand’ betekent: ‘zij heeft door ervaringen, meningen en waarnemingen vertrouwen in die ene persoon, er zal bij de persoon wat gaan gebeuren of er staat wat vast’. Geloven is dan vertrouwen en vervolgens stellen dat iets zo is. Dit is geloven en weten. Weten is het bewust zijn van bepaalde gegevens omtrent je eigen leven of de omringende wereld. Het weten is de basis van de wetenschap.

Paranormaal staat voor verschijnselen, waarnemingen, wetenschappen of vermogens die niet wetenschappelijk kunnen worden verklaard. Ik zie in het nieuws dat Iceman Wim Hof, beroemd omdat hij lang extreme kou kan weerstaan, is onderzocht in het Radboudziekenhuis. Ze zijn veel gegevens over hem aan het verzamelen, zijn lichaam onder toezicht veelvuldig aan het waarnemen. Dit alles om een theorie (een verklaring van hoe hij zo goed kan omgaan met extreme kou) te bewijzen. Kloppen alle waarnemingen met de theorie, dan is de theorie bewezen. Als een feit, bijvoorbeeld ‘de aarde is rond’, bewezen is, is het moeilijk te geloven dat de aarde een plateau is waar je vanaf kunt vallen. Wim Hof zegt dat iedereen kan leren met extreme kou om te gaan met de juiste ademhalingstechnieken, gedachtekracht en training. Dat weten heel veel mensen al heel erg lang, die mensen hebben daar een rotsvast vertrouwen in.

Een ander voorbeeld is van de 84 jarige meneer Jani, in India. Bij hem stapelen de bewijzen zich op van het zogenaamde menselijk vermogen om zonder voedsel te leven (in zijn geval al 72 jaar). Zo lijken steeds meer paranormale verschijnselen wetenschappelijk te worden verklaard: Een gigantische stap voor de mensheid!

Vertel gerust waarin je gelooft, wat je weet en wat bewezen is, via info@carolienjonkman.nl Via dit mailadres kun je me ook vragen stellen. staging2.carolienjonkman.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.