geen volledige nieuwbouw sint willibrord

Volledige nieuwbouw van verzorgingshuis St.Willibrord in Boskamp is op dit moment niet haalbaar. Dat heeft een projectgroep van Carinova Leiboom Groep, SallandWonen en de gemeente Olst-Wijhe berekend.

De projectgroep werkt nu aan een nieuw scenario waarbij het verzorgingstehuis grotendeels gehandhaafd blijft in de huidige bebouwing en waarbij nader wordt onderzocht of gefaseerde nieuwbouw mogelijk is. Er wordt daarbij gestreefd naar circa dertig intramurale plaatsen. De huidige bewoners kunnen in ieder geval op Willibrord blijven wonen. Het behoud van het oude hoofdgebouw inclusief het ‘Torentje’ is geen haalbare kaart. Bij minder dan dertig plaatsen is een rendabele zorgexploitatie niet haalbaar. De komende periode wordt onderzocht in hoeverre het technisch en financieel haalbaar is om deze intramurale plaatsen grotendeels in de bestaande bebouwing te huisvesten. Samen met Belangengroep Beter Boskamp, de cliëntenraad en de ouderenbonden zal dan naar de verdere invulling van een multifunctionele ruimte worden gekeken.

De afgelopen maanden heeft de projectgroep verschillende scenario’s betreffende de toekomst van St. Willibrord doorgerekend. In het meest gunstige scenario was er nog steeds een fors financieel tekort en was er nog teveel onduidelijk over de financierbaarheid van de plannen.

Het doorrekenen van de verschillende scenario’s heeft ook tot de conclusie geleid dat de 24 aanleunwoningen niet gesloopt worden en dus behouden blijven.

Aangezien het behoud van een deel van de huidige gebouwen van het zorgcomplex een nieuw scenario is, heeft de projectgroep hier meer tijd nodig voor onderzoek hiernaar. In september moet er meer duidelijkheid zijn over de haalbaarheid hiervan. De tussenliggende tijd zal ook worden gebruikt om meer duidelijkheid te krijgen over de financierbaarheid van het project.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.