frans avontuur lex en lucy van hal voorbij

In 2007 publiceerde Salland Centraal over het Herbergiersechtpaar Lex en Lucy, die een herberg in de Franse Ardennen waren begonnen. Onlangs bereikte ons een bericht dat er vermoedens waren dat de herberg die ze gestart waren, te koop stond. Onlangs volgde de bevestiging van de kant van het herbergiersechtpaar. Lex en Lucy van Hal wonen inmiddels weer in Nederland.

“In het kort komt het er op neer, dat we in redelijk korte tijd een succesvolle chambres d’hotes hebben weten op te zetten. Getuige ook soms de tot verlegenheid stemmende recensies op zoover.nl,” aldus Lex van Hal. “Compleet met arrangementen en netwerken met hele goede Franse restaurants. En al die verschillende gasten, van wie je de meesten voor het eerst van je leven ontmoet en waarmee je binnen enkele uren, terwijl je samen de maaltijd geniet, vaak zomaar een heel intieme band hebt. Dat is het superleuke en supermooie van dat werk. Ook met de Fransen ging het geweldig: we zijn goed geïntegreerd, zij waarderden onze activiteit, zodanig zelfs, dat we begin 2008 door de burgemeester en de gemeenteraad tot “ereburger” (citoyen d’honneur) zijn benoemd van ons mooie lieve dorpje Tétaigne.”

“Maar, niets is alleen maar leuk, geen enkele manier van leven,” vervolgt Lex. “Het is fysiek zwaar werk, mijn rug bleek daar niet zo goed tegen bestand en de dokter gaf de waarschuwing af, dat die het waarschijnlijk niet tot mijn 65e vol zou houden met deze manier van leven. Bovendien vroegen we onszelf ook wel af, in hoeverre het in geestelijk opzicht voldoende uitdaging zou blijven geven tot ons 65e, nu het op de markt zetten in feite voor elkaar was. De volgende vraag, die zich dan aandient, als je denkt het niet tot je 65e te kunnen uitzingen, hoe lang je dan van de arbeidsmarkt kunt wegblijven? Ons antwoord was, dat je dan op je bijna 57e toch echt niet veel langer moet wachten.”

“Terwijl we nog volop draaiden in de zomer van 2009 met heel veel gasten, toch het cv weer actualiseren en gaan solliciteren. Ondanks de leeftijd van 57 was er eigenlijk veel interesse bij gemeenten voor een ervaren manager, waarbij de Franse uitstap werd uitgelegd als een sabbatical die van ondernemingszin getuigt. Begin november ben ik benoemd in het managementteam van de gemeente Westerveld met de portefeuille Dienstverlening. Lucy en ik voelen ons zeer bevoorrecht in zo’n mooie gemeente, met 2 nationale parken, te mogen wonen en werken,” aldus Lex van Hal.

“Per 1 januari zijn we verhuisd naar een tijdelijk onderkomen in Drenthe in afwachting van de verkoop van ons Franse pand. Lucy verzorgt en onderhoudt op dit moment de banden met het Franse leven en doet al het andere regelwerk. Ook draaien we soms nog een weekend voor gasten, omdat ze het zo leuk vindt, of omdat kijkers voor het pand dat het liefste doen door het Arbre St Antoine-gevoel aan den lijve te ondervinden. Op het moment, dat ons Franse huis is verkocht en wij hier de huizenmarkt op kunnen, denkt zij er toch serieus over na om weer iets in de toeristische sector te gaan ondernemen, maar dan iets kleinschaliger: een kleine Bed & Breakfast, een heel speciaal eethuisje al dan niet voor besloten gezelschappen of een combi daarvan of nog heel iets anders wat zomaar uit haar brein op komt doemen. Ze ziet wel.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.