fietstocht voor alpe dhuzes

Bijna iedereen kent inmiddels het evenement Alpe d’Huzes, een actie waarbij fietsers, alleen of in teamverband, geld bij elkaar fietsen waarmee een bijdrage wordt geleverd aan de strijd tegen kanker. Dit doel wordt bereikt door op één dag ten minste zes keer de legendarische Alpe d’Huez te beklimmen.

Toch draait het bij Alpe d’Huzes niet om de sportieve prestatie maar om de gedachte ach-ter het evenement, namelijk het gevoel van onmacht omzetten in macht. Het idee dat Alpe d’Huzes er alleen is voor de prestatiegerichte fietser is onjuist. Het gaat er juist om zoveel mogelijk mensen bekend te maken met het doel van de stichting namelijk anderen facilite-ren om goed, gelukking en gezond te leven met kanker.

Met deze gedachte organiseert Dick Goos, inwoner van Lemelerveld die op 3 juni deelneemt aan Alpe d’Huzes op 8 mei een fietstocht voor iedereen. De gedachte achter de tocht is dat iedereen deel moet kunnen nemen en dus op zijn of haar eigen wijze een bijdrage kan leveren aan het uiteindelijke doel.

Er zullen afstanden worden verreden van 25 en 40 kilometer die voeren over met pijlen uitgezette routes door het mooie Sallandse buitengebied. Tevens is er een mountainbike-tocht van ongeveer 25 kilometer die deels loopt over de route op de Lemelerberg. Tenslotte is er voor de fietser die toch een sportieve prestatie wil verrichten een gezamen-lijke tocht van 100 kilometer. Voor de recreatieve tochten van 25 en 40 kilometer en de mountainbiketocht kan gestart worden tussen 11.00 uur en 13.00 uur. De 100 kilometer tocht zal verstrekken om 13.00 uur.

Alle tochten starten bij Cafe Restaurant Reimink, Dorpsstraat 2 in Lemelerveld. Het inschrijfgeld bedraagt € 5,00 inclusief consumptie, de opbrengst van deze tocht komt uiteraard volledig ten goede aan de stichting Alpe d’Huzes. Bij de inschrijving is een stand aanwezig met artikelen van Alpe d’Huzes en er zullen beelden van het afgelopen jaar worden vertoond om de deelnemers een indruk te geven van het evenement op 3 juni.

Kijk voor meer informatie op staging2.opgevenisgeenoptie.nl of staging2.salland-dhuzes.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.