feestweek wijhe 1050 beleeft spetterende start

Het feest ter gelegenheid van de viering van het 1050 jarig bestaan van de ‘Parel aan de IJssel: Wijhe’, is inmiddels in volle gang. Hoewel, zoals we eerder al meldden, de festiviteiten te lijden hadden onder het slechte weer waren er volgens de organisatie ook vele spetterende hoogtepunten,

Terugblikken op afgelopen weekend kunnen we aan de berichtgeving nog toevoegen dat Meike Schuiling die à capella het lied “De kleuren van de wind” ten gehore bracht (W)idols heeft gewonnen. (W)idols was bijzonder talent op vele wijze, de optredens varieerden van live zingen, tot een heuse circusact op een eenwieler. Meike mag zich dus (W)idol 2010 noemen en zal 5 mei nogmaals optreden.

De quiz ‘Ik hou van Wijhe’ beleefde haar primeur onder leiding van Marijn Marsman, de eerste vier team-voorrondes werden gespeeld en er bleven twee teams over voor de halve finale (en finale op), ook op 5 mei. Maandag (vandaag) zijn er nogmaals enkele voorrondes en dan weten we wie de kandidaten zijn voor de halve finale.

Zaterdag 1 mei was er de grote reünie waarbij velen de weg naar Wijhe teruggevonden hadden en genoten van alles wat Wijhe te bieden heeft. Door de regen bleef de belangstelling wat achter bij de verwachtingen. Verenigingen presenteerden zich overdag in de Langstraat met sport, spel of instructie. Het weer klaarde uiteindelijk op en vele (oud)Wijhenaren spoedden zich naar Zorgcentrum ’t Weijtendaal om zich te laten vastleggen op een groepsfoto voor het nageslacht. Het werd passen en meten, maar honderden mensen passen niet zo maar in beeld.

Zondagmiddag en -avond stonden in het teken van Wijhepop 1050, waarbij tien bands die een bepaalde connectie met Wijhe hebben, hun talent lieten horen aan een groot en enthousiast publiek. Airplay Radio zendt bovendien gedurende al deze dagen al de Wijhe Top 1050 uit, vanuit de tijdelijke studio in de Langstraat, ze zijn live op TV IJsselland en hopen vandaag om 12.00 uur de Wijhese nummer 1 te draaien, de meestgekozen titel door 3500 inzenders!

Voor meer informatie over het programma zie staging2.wijhe1050.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.