fc elshof viert 40 jarig bestaan

Het begon allemaal in 1970. Toen werd er nog op een weiland gevoetbald. “Met touw waren de meest noodzakelijke lijnen uitgezet en de doelen bestonden uit gladde stammetjes die ook weer met touw aan elkaar waren verbonden”, herinnert oud-speler Rob Doekes zich. “Het enthousiasme was zo groot dat besloten werd een club op te richten van ‘mooi weer’-voetballers, er werd namelijk alleen in de zomermaanden gespeeld!”

Dankzij veel steun vanuit de plaatselijke gemeenschap kon aan de Langeveldsloo een veldje worden aangelegd. De afmetingen waren wat aan de krappe kant en daarom werd de grootte van de doelen zijn daarop aangepast. “In mei 1971 is het veld officieel in gebruik genomen met een wedstrijd tegen Heino (Averboys), een team waar we in al die jaren de meeste wedstrijden tegen hebben gespeeld, heel fanatiek, maar na afloop altijd de beste vrienden. Het gras werd ten behoeve van de lijnen van het veld eerst met carboleum doodgebrand en daarna met kalk bestrooid om het wit te maken. Het ‘kalken’ moest voor iedere wedstrijd opnieuw gebeuren! Een oud kippenhok deed dienst als kleedhok. In 1978 hebben we het hok vervangen door een wat stevigere en luxer stenen exemplaar. Na het voetballen kon je letterlijk ‘onder de pomp’.”

Het aantal leden schommelde jarenlang zo rond de twintig. Vanaf het seizoen `76-`77 had de club zelfs enkele jaren een eigen damesteam. “Door goede inkomsten uit de ‘drankverkoop’ is de contributie altijd laag geweest, zo’n 10 tot 15 gulden”, herinnert Rob Doekes zich. “De uitgaven bestonden uit veldhuur, ballen en veldonderhoud, inschrijfgeld voor toernooien in de regio en bloemen of cadeaus bij huwelijken en geboortes. De jaarlijkse feestavond was vaak een hoogtepunt. Ook mooi waren de traditionele wedstrijden ‘Getrouwd – Ongetrouwd’ waaraan ook bewoners van de Elshof meededen die geen lid waren van de club. Bij mooi weer stond bijna de hele Elshof langs de lijn.”

“In 1984 stopte het huurcontract van het veld en moest er uitgeweken worden naar de Mol in Wijthmen of andere clubs met een eigen veld. Uiteindelijk is in 1989 een einde gekomen aan de eerste generatie FC Elshof en het batig saldo is aan Plaatselijk Belang gegeven uit dank voor de steun in de begintijd. Wat later hebben anderen de draad weer opgepakt.”

De deuren van het Buurthuis gaan zaterdag 29 mei om 18.15 uur open. Om 18.30 uur begint een wedstrijd tussen de gelegenheidsteams Jong FC Elshof 1 en Jong FC Elshof 2. Vanaf 19.30 uur staat er een speciale jubileumwedstrijd op het programma tussen een team van oud-spelers en het huidige eerste. Om 20.30 uur gaat de feestavond van start. Vanaf dat moment is ook de expositie geopend. Meer nieuws is te vinden op: fcelshof.wordpress.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.