examen begint met spetterende muziekshow

Carmel College Salland is maandagavond begonnen met de schoolexamens. Veertig leerlingen gaven een spetterende muzikale voorstelling als afstudeeropdracht voor muziek. En wat ons betreft zijn ze allemaal met een 8 geslaagd. Docent Benito Hulshof had de cijfers niet paraat, maar hij bevestigde dat alle leerlingen waren geslaagd voor zijn vak.

De leerlingen brachten vijftien nummers ten gehore en één leerling verzorgde een dansoptreden. De nummers waren van Lady Kaka, via Room 11 tot Ike en Tina Turner en de podiumopstelling was iedere keer verrassend. Leerlingen wisselden met het grootste gemak basgitaar met de zangmicrofoon af en kropen van het drumkrukje naar achter het orgel. Het was duidelijk geen optreden waar iedereen zijn favoriete ‘dingetje’ deed, maar waarbij de artiesten hun veelzijdigheid lieten zien.

Het optreden lokte veel applaus uit de zaal, maar ook verbaasde opmerkingen van ouders. “In onze tijd durfden we nog geen spreekbeurt te houden en hier staan ze gewoon een avondvullend optreden met prachtige nummers te geven…” Voor de trotse ouders was daarom Proud Mary van Ike en Tina Turner als uitsmijter bedacht. Konden ze lekker meezingen.

Eindexamenkandidaten hebben hun laatste lessen inmiddels gehad. Dit muzikale optreden – ook begeleid door Monique Engel – was het eerste examenonderdeel. Eind mei en begin juni volgen al die andere vakken voor het landelijk eindexamen.

Meer foto’s van het optreden zijn te vinden in het album van fotograaf Marcel Nijhuis.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.