ex profs in broekland voor goede doel

De benefietvoetbalwedstrijd voor het KWF die zaterdag plaats vond in Broekland heeft naar schatting tussen de 8.000 en 10.000 euro opgebracht. Een prominententeam met onder andere Jaap Stam, René Eijkelkamp, Youri Mulder, Erben Wennemars en Marc Overmars, nam het op tegen een team van (oud-)spelers van Broekland en Wijhe ’92. Het werd 6-1 voor de prominenten. En zoals bij alles wat ze in Broekland organiseren, zat de stemming er weer enorm goed in.

Langs de lijn stonden naar schatting een dikke duizend bezoekers. Naderhand konden ze kijken en luisteren naar optredens van Harm Wolters, De Piratentoppers en duo Feestlift. Verder stond er een veiling van verschillende sportgerelateerde kavels op het programma. De wedstrijd was georganiseerd om geld in te brengen voor de Alpe d’HuZes actie van Broeklanders Berry Broekhof en Gait Middelkamp. Zij gaan komende donderdag proberen om op een tandem de Alpe d’Huez te beklimmen.

De stemming zat er vanaf het begin prima in. Willy Oosterhuis moest overduidelijk eerst nog wat groeien in zijn rol als presentator, want ja, wie waren al die voetballers nou, maar kreeg het steeds beter in de vingers. Het voetbalniveau was uiteraard niet altijd even hoog, maar dat nam niet weg dat er onder de treffers een paar echte juweeltjes zaten. René Eijkelkamp en Marc Overmars lieten zien dat ze het voetballen nog lang niet verleerd waren. Met name de laatste goal, een prachtige bal van Overmars die snoeihard over de keeper krulde om in de uiterste hoek van het doel te eindigen, liet bij menigeen de mond wagenwijd openvallen. Ook de combinaties van Youri Mulder en Eijkelkamp vielen op. Wout Koerhuis scoorde namens het Broeklandse/Wijhese team.

In de rust konden de bezoekers kijken naar een korte wedstrijd tussen het G-team van Wijhe ’92 en de dames van Broekland. Nadat de dames van Broekland met 2-0 waren voorgekomen, gaven ze de match ‘geheel onverwachts’ uit handen. Willie Oosterhuis genoot zichtbaar, duwde af en toe nog even de rolstoel van één van de spelers aan, voetbalde mee en moedigde ook de G-spelers aan. “Niet bang zijn voor dat vrouwvolk!” De aanvoerder van het G-team vierde de zege met een uitgebreide ereronde langs het publiek.

De wedstrijd was nog niet afgefloten of tientallen kinderen sprintten het veld om op handtekeningen te scoren. Overmars, Mulder, Wennemars en Eijkelkamp bleken populair. Alhoewel roem natuurlijk vergankelijk is. Terwijl een aantal kinderen zich om Eijkelkamp had verzameld, vroeg er eentje zich hardop af wie die man toch was. Eijkelkamp (met een grijns op zijn smoel): “Vraag dat maar aan je moeder…”

Naderhand verzamelden de meeste spelers zich in de kantine waar er optredens waren van Harm Wolters en de Piratentoppers. “Hij krulde er nog even fijn in, ja”, vertelt Eijkelkamp, die de organisatie ondersteunde met zijn adressenboekje. “Maar de basis is het KWF. Het was een mooie wedstrijd, de boel is goed georganiseerd en er is een hoop publiek, meer dan verwacht. Da’s natuurlijk alleen maar mooi. En iedereen die we vroegen, kwam ook. Ook Jaap Stam, die zelf ook meedoet aan de Alpe d’Huez. Ik geloof dat hij zo vertrekt…” En over zijn combinaties met Youri Mulder: “Ik heb samen met Youri bij Schalke gevoetbald, ja het was heerlijk om weer samen te spelen. We weten elkaar in het veld nog steeds goed te vinden!”

Ook Gait (hij fungeerde als coach van het Sallandse team) en Berry (hij speelde mee) toonden zich na afloop enthousiast: “We zijn hartstikke tevreden. Het is helemaal geweldig. Dit was een prachtervaring!”

Bert van Losser, de RTV Oost-presentator die in het doel stond van het prominententeam, was na afloop een beetje kritisch over zijn eigen spel. Hij had namelijk toch één treffer doorgelaten. “Ach, die jongens moesten ook gewoon nog een keer scoren, ha ha! Maar ik had hem moeten hebben.”

Tijdens de veiling in de bomvolle kantine gingen er in een hoog tempo circa vijftig kavels onder de hamer. Van kaartjes voor het Nederlands Elftal tot aan gesigneerde shirts en van voetbalschoenen van onder andere Ooijer, Koevermans en Afellay tot aan een oud shirt van VV Broekland. Dat laatste kavel bleek nog het meest gewild. Michel Marsman, als directeur van Nijhof Installatietechniek ook hoofdsponsor van VV Broekland, tikte er onder luid applaus vijfhonderd euro voor af.

En dat het nog lang gezellig bleef daar in het Horsthuis moge duidelijk zijn. Toen zondag de balans werd opgemaakt, bleken er 22 vaten bier doorheen te zijn gegaan! En van de bieropbrengst gaat ook een deel naar de actie van Berry en Gait. Zoals een wijze Broeklander ooit al eens zei: “In Broekland drinken we het liever bij elkaar dan dat we ervoor gaan werken!”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.