entertainment enige verbeterpunt pomp cup

Voorzitter van de Pomp Cup-commissie, Hendry Ekkelkamp, vertelt: “Het draaiboek voor het toernooi ligt er al. Het enige dat we willen verbeteren is dat stukje beleving. Het toernooi zelf is dik in orde. Wat dat betreft moet ik ook een compliment aan mijn voorgangers maken.”

Tijdens de Pomp Cup zijn er 175 vrijwilligers actief. Een grote zoektocht naar mensen die bereid zijn om hun steentje bij te dragen is er niet geweest. “Mensen bieden zichzelf aan. De vrijwilligers zijn de kracht van het toernooi,” aldus Ekkelkamp.

Op vrijdagavond komen de ongeveer zevenhonderd spelers aan op de Schaarshoek. Daar begint het voetbalweekend met een discoavond voor de jeugd. Voor de begeleiding en supporters is er in de kantine van de voetbalvereniging die avond een informatiebijeenkomst. Deze wordt afgesloten met een feestavond, een Hollandse feestavond, met bijvoorbeeld kaasmeisjes.

Zaterdagochtend beginnen de eerste wedstrijden rond 8.30 uur, de officiële opening vindt om 12.30 uur plaats. Ook hier staat het kader entertainment centraal: Een freestyle voetballer geeft acte de presens, alle spelers betreden per land het hoofdveld. Muziekvereniging Ons Genoegen speelt daarna de volksliederen van alle deelnemende landen. Nadat de vlaggen gehesen zijn, kunnen de voetballers het veld weer op. Op de toernooidagen wordt er tot ongeveer 17.30 uur gevoetbald.

Om het toernooi heen wordt ook aan de (nog) niet-voetballende jeugd gedacht. Voor leerlingen van groep drie en vier van de basisschool staat een voetbalclinic op het programma. Alle schoolkinderen uit Laag Zuthem, Liederholthuis, Elshof en Heino zijn via school benaderd om deel te nemen aan de clinic, de eerste aanmeldingen zijn daarvoor inmiddels binnen. Naast de winst van het toernooi, vallen er meer klassementen te winnen. Zo staat er een penaltybokaal op het programma, wordt de beste speler/speelster onderscheiden en is er een heuse Fair Play-prijs.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.