eis anderhalf jaar tegen supermarktondernemer

Tegen supermarktondernemer Erik K. uit Raalte is een straf van anderhalf jaar cel geëist. Daarvan zijn zes maanden voorwaardelijk. De ondernemer wordt verdacht van ontucht met een minderjarige ondergeschikte, het versturen van seksueel getinte sms’jes naar (destijds) minderjarige meisjes, het versturen van een mms-bericht met vieze foto en het via sms verleiden van een minderjarige tot seks.

In totaal worden K. vier feiten ten laste gelegd. Het eerste feit betreft het plegen van ontucht een minderjarig personeelslid. Aanklaagster beweert gemeenschap met Erik K. te hebben gehad.

Het begon allemaal op MSN met normale gesprekken, later werden deze spannender. “ Er groeide iets spannends, ondeugends,” aldus de verdachte. “Ik vond haar aardig, leuk en spontaan.” Tijdens een catering hebben de twee een keer gezoend, later werd er wat gestreeld. “ Ik ben hartstikke fout geweest,” aldus Erik K. Of er daadwerkelijk gemeenschap is geweest op een hotelkamer in Lichtenvoorde kan K. zich niet meer herinneren. De verdachte gaf aan dat er wel wat drankjes in het spel waren. “Hoe ze op de kamer is gekomen is mij onduidelijk.” Later zijn de twee nog een keer op een hotelkamer in Spier samen geweest. “ Heel dom, had ik nooit moeten doen. Ik was een beetje verliefd, ze vond mij ook aardig, anders kan ze wel heel goed toneelspelen. Ik stond niet stil bij het leeftijdsverschil.”

Het tweede feit dat K. ten laste gelegd wordt is het versturen van seksueel getinte sms’jes naar minderjarigen. In deze sms’jes zou Erik K. geld geboden hebben voor seksuele handelingen. De exacte inhoud kan de ondernemer zich niet meer herinneren, maar hij weet wel dat hij zich de volgende ochtend schaamde. Erik K. ontkent de inhoud van de sms – waarin hij uitnodigt geslachtsverkeer te hebben – niet, maar kan hem ook niet bevestigen: “Zou best kunnen.”

Het derde feit dat K. ten laste gelegd wordt, is het verzenden van een mms-bericht met een foto van zijn geslacht. Deze aanklacht bekende de ondernemer. “Ik zocht in die tijd spanning. Ik liet mij meeslepen. Ik werkte al jaren met mensen in die leeftijdcategorie. Ik wist waar die mensen mee bezig waren. Na Dauwpop jongstleden schrok mijn vrouw daar ook een beetje van. Ik besef nu pas dat het heel dom is geweest.”

Vierde feit op de tenlastelegging is een verdenking van het feit dat hij, tijdens een catering in Assen, een minderjarig personeelslid met een sms naar zijn kamer wilde lokken, om een ‘bonus’ te verdienen. Ook deze sms kan K. zich niet herinneren. K. wilde volgens eigen zeggen het meisje helemaal niet naar zijn kamer lokken. Maar volgens de rechter sms je toch met een doel. Erik K.: “Als sms’en niet had bestaan, dan had ik hier nooit gezeten.”

Bij het eisen van de straf acht de Officier van Justitie alle ten laste gelegde feiten wettelijk en overtuigd bewezen. Ze licht ook haar hoge strafeis toe: “ We hebben het hier over pedoseksuele delicten. Wat de verdachte ‘ dames’ noemt, noem ik meisjes.” De advocaat is het niet eens met de strafeis: “Ik vind het een gigantisch hoge eis voor deze zaak. We hebben het niet over dwang. In feite is de aanklacht één keer seksueel contact, twee uitlokkende smsjes en één mms.”

K. neemt aan het einde van de zitting kort het woord: “Ik heb ontzettend spijt van wat er allemaal is gebeurd. Ik vind dat ik al heel zwaar gestraft ben. Niemand hoeft bang te zijn dat het weer zou gebeuren.”

De uitspraak is over twee weken, op 8 juni.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.