eerste punten voor racingteam hageveld

Veldkamp Racing Team Hageveld uit Luttenberg heeft de eerste punten binnen voor het ONk Dutch Superbike. Een verdienstelijke twaalfde plaats tijdens de derde race in het ONk Dutch Superbike afgelopen weekend was goed voor vier klassementspunten.

Zondagochtend in de warming-up werden de laatste kleine aanpassingen gemaakt om met een goed gevoel de race in te gaan. Na een redelijke start wist Jarco de zestiende plaats te veroveren in de eerste ronde. Helaas werd de race afgebroken na een zware crash van coureur Ferry van Rijn, wat zorgde voor een grote ravage op de baan. Jarco moest alle zeilen bijzetten om de coureur die op de baan lag te ontwijken, alsmede rondvliegende onderdelen van zijn motorfiets. Na een uitstapje door het grasland, waarbij Jarco heel knap zijn motorfiets met de gepoetste kant naar boven wist te houden, hadden de monteurs in de pitstraat net genoeg tijd om de gras uit de onderkuip te halen en op tijd de startgrid te halen voor de herstart. De race werd verkort naar negen ronden en Jarco had ditmaal een betere start.

Na één ronde kwam Jarco als vijftiende door en verbeterde zijn PR op de Varsselring naar een 1.52,7, ruim een seconde snelle dan vorig jaar. Dat de concurrentie ook sneller was geworden bleek wel, want Jarco verloor de aansluiting naar zijn directe concurrent Gian van Zandbeek. De kaarten leken geschud, Echter na diverse remfouten van Johan Vos en Arie Vos, en een valpartij van Allard Kerkhoven in de laatste bocht, die onder groot applaus zijn machine eigenhandig over de finish duwde, wist Jarco 3 plaatsen op te schuiven naar de 12e plaats. Een video verslag van deze wedstrijd vind je hier.

De resultaten in Hengelo geven goede hoop voor Race 4 tijdens de Pinksterraces in Oss, op het stratencircuit Paalgraven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.