een kavel blankenvoort leeg

In 1998 ging, nog onder de oude gemeente Heino, een aantal kavels op industrieterrein Blankenvoort in Heino onder de hamer. Alle kavels waren binnen een mum van een tijd verkocht. Inmiddels staan al enige jaren op alle kavels bedrijfspanden. Op één kavel na. Deze kavel is omringd met hekken en ligt braak. De eigenaar, Valk uit Daarle, heeft het stuk grond nog steeds in de verkoop. Concrete bouwplannen zijn er nog niet, terwijl de interesse in de kavel bij een aantal (Heinose) ondernemers toch zeker aanwezig is.

“Er is wel een aantal gegadigden voor de kavel, maar dat is nog te prematuur om echt concreet te noemen,” aldus Hans Valk van Aannemersbedrijf Valk uit Daarle. De reden waarom de kavel nog niet verkocht is, lijkt te zitten in de voorwaarde die Valk stelt voor overname. Niet alleen de grond moet van Valk gekocht worden, ook de bedrijfshal die op de kavel komt staan, moet door Valk gebouwd worden. “Bouwen is onze core business,” aldus Valk.

Een geïnteresseerde in de kavel laat weten juist die laatste voorwaarde het probleem te vinden. “Kijk, ik wil prima wat extra geld voor die grond betalen. Grond is in twaalf jaar tijd nou eenmaal duurder geworden, maar als ik een stuk grond koop, wil ik wel zelf bepalen met welk aannemersbedrijf ik in zee ga.”

En de prijs van de grond is inderdaad omhoog gegaan. In 1998 kocht Valk de kavel voor 55,50 gulden per vierkante meter, nu moet de kavel ongeveer 80 á 90 euro per vierkante meter opbrengen. “Dat is een marktconforme prijs,” aldus Valk. De gemeente Raalte stemt met deze stelling in.

“In het koopcontract zijn destijds geen afspraken gemaakt over een eventuele terugleveringsplicht aan de gemeente als er niet gebouwd wordt. Dit is wel een aandachtspunt voor volgende projecten,” aldus een woordvoerder van de gemeente.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.