druk weekend voor atb team lemelerveld

Tijdens het weekend van 1 en 2 mei deden renners en een renster van ATB-Team Lemelerveld mee aan mountainbikewedstrijden in België en Duitsland. Het Belgische Houffalize stond het gehele weekend in het teken van de tweede wedstrijd uit een serie World Cup wedstrijden en op zondag 2 mei stond in het Duitse Solingen een wedstrijd uit de NRW-Cup op het programma.

Op zaterdag 2 mei stonden Ido Jansen en Jeroen Wessel aan het vertrek bij de Open Wereldbekerwedstrijd voor Elite renners. Er stonden circa 110 renners aan de start. Na een lange startklim over de weg met een stijgingspercentage van 14% gingen beide heren rond plek 60 het bos in. Tijdens de eerste helft van de wedstrijd konden zij door goede samenwerking deze positie vasthouden. In de tweede helft van de wedstrijd deed Jeroen er nog een schepje bovenop en kon zo nog wat plaatsen naar voren rijden. Hij kwam als 54e over de meet. Ido zakte in de laatste ronden wat terug en finishte als 67e. Beide heren konden goed leven met deze uitslag, het was immers hun eerste wedstrijd bij de Elite renners.

In Duitsland was het Lyan Rensen die aan het vertrek stond aan een wedstrijd voor de NRW-Cup. Hier had de organisatie, evenals in Houffalize, een parcours uitgestippeld met vele hoogtemeters en technische afdalingen. Lyan had een sterke start en ging als tweede het veld in. Na een tijdje in de kopgroep te hebben gereden werden de lange klimmen iets te veel van het goede. Ze zakte enkele plaatsen terug maar finishte uiteindelijk toch nog op een keurige 6e plaats.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.