de weka poule van gerard marsman

“Spanje”, Gerard Marsman moet lang nadenken, maar uiteindelijk voorspelt hij toch Spanje als winnaar van het WK voetbal. “Maar Nederland maakt ook een goede kans”, zegt Raaltenaar Marsman, directeur van de Coaches Betaald Voetbal in Nederland. Argentinië en uiteraard Brazilië doen ook mee bij de nog immer nog actief voetballende Marsman.

“Spanje, want die hebben uitermate goede spelers, spelen een heel prettig voetbalspelletje en ze opereren als een sterk team.” Anders dan Nederland? “Ik geef ons ook kansen en niet alleen omdat ik chauvinistisch ben. Nee, ik denk écht dat we kans maken. Onze spelers zijn inmiddels gewend aan het winnen van grote prijzen. En we hebben d’r een paar bij die geen genoegen nemen met een tweede plek. Kijk, we hebben altijd wel leuk voetbal, maar als het er op aankomt… Vraag dat nu maar eens aan spelers als Van Bommel en Sneijder. Die gaan heus niet voor een tweede plek. Kuijt ook niet. En Van Persie… die is hongerig. Heeft dit seizoen niks gewonnen en is ook nog eens lang uit roulatie geweest.”

Hoe groot is de invloed van de coach op en team? “Die maakt bijvoorbeeld uit of Brazilië en Argentinië hoge ogen gaan gooien. Brazilië heeft Dunga er voor staan. Een oud-middenvelder die het spel domineerde. Als hij zijn inzicht op de spelers kan overdragen en hij maakt daar een team van…” Maar Marsman moet dat nog zien. Bij Argentinië is het zelfs andersom. “Maradona is een uitermate zwakke coach. Bij dat land gaat het er meer om hoe weinig de spelers zich van hun coach aantrekken.”

Tot slot Louis van Gaal. Die zegt dat Nederland het niet wordt: “Tja, die man is wel uitermate deskundig natuurlijk. Die heeft er een hele hoop verstand van. En hij heeft ook wel gelijk. Bij het EK zag je dat. We waren de eerste twee wedstrijden oppermachtig, maar tegen Rusland waren we nergens meer. Dat zag je vriendschappelijk tegen Mexico ook. In de tweede helft waren we zwak en konden we dat niet meer ombuigen. Van Gaal ziet dat wat wel goed. Mijn advies: gewoon maar zorgen dat je aan de bal blijft”, waarmee Marsman verwijst naar een Cruijffiaanse wijsheid.

Gerard Marsman gaat de WeKa-poule ook invullen of heeft dat al gedaan. Klik hier als jij hem ook nog wilt invullen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.