de weka pool van sabine uitslag

En dan komen CDA-kwaliteiten al snel om de hoek kijken: “Verbroedering, met elkaar, verbinden, dat is voor mij het WK-voetballen, en dan ook nog in dat prachtige land Zuid Afrika.”

Nee, Sabine is niet uitgenodigd met een delegatie af te reizen naar Zuid Afrika. “O, wat zou ik dat graag willen.” En als we haar analyse horen zou Bert van Marwijk er nog wat aan kunnen hebben ook. “Het gaat straks om de kracht van de groep, niet om de coach, niet om het individu, maar om de groep. Gaan ze daar voor, dan wordt ons kluppie kampioen. Als FC Twente dat in Nederland kan, dan kan Nederland dat op het WK.” Zo simpel is dat. “Als de spöllers mar niet te volle pröaties hebt”, zegt ze vanuit een feesttent in Sibculo waar zo een optreden van haar rockband begint. Meer dialect praten we niet met elkaar. “Ik ben greuts op mien accent, maar als ik dan weer naar Den Haag ga, valt de tongval des te moeilijker. En eigenlijk: echt Twents en Sallands kan ik ook niet. Dan lachen ze me ook uit.”

Terug naar het voetballen. Of naar de politiek. “Dwarsverbanden zat. Met de juiste mentaliteit worden we wereldkampioen. Dan moet het met CDA-waarden. De spelers moeten niet rondlopen als kleine godjes. En de coach moet niet teveel willen bepalen. Geen VVD-mentaliteit dus met ieder voor zich. En geen PvdA-gedrag met een staat die alles wel regelt. Je moet het als team doen.”

En alsof we in een verkiezingsdebat zitten gaat Sabine verder: “Kijk, de VVD wil kil saneren in de zorg. Harteloos. PvdA en VVD willen korten op jongeren, op studiebeurzen. En Wilders die wegloopt uit het debat als Cohen nog aan het woord is. Respectloos.” Voor Uitslag en het CDA moet dat anders. “Als je niet samen kunt werken kom je niet verder. Het CDA niet, het land niet, het Nederlands elftal niet.”

Als Uitslag in de politieke arena stapt, doen wij dat ook. Of Balkenende haar ook al eens gezegd heeft dat ze zo lief keek. “Nou, zeker weten doe ik dat niet. Maar ik zou er trots op zijn. Laten we toch de humor er ook van inzien, een beetje lachen, een beetje zelfspot, mooi man.

Voetballen volgens de CDA-principes, moet Nederland dan van oranje overstappen op groen? “Nee hoor, het gras is al groen. En laat ik er dan meteen maar bij zeggen dat het gras van de buren niks groener is dan dat van ons. Laten we trots kijken op wat we de afgelopen jaren hebben bereikt. Als het Nederlands elftal dat straks ook gaat doen…”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.