de weka pool van hollenboer

“Nederland… het zou zo maar eens kunnen. Kijk maar naar 1988, toen werden we Europees kampioen met een paar jongens erbij die internationaal grote successen binnensleepten. Dat is nu wéér zo. Robben en Van Bommel bijna, Schneijder helemaal. Topspelers die weten hoe het voelt te winnen.” Waarna de ware voetbalkennis aan de oppervlakte komt: “En dan hebbe wie achterin een paar van die brekkers die niet altijd met de kop vöaran hoeft te stoane. Zoals zo’n Boulahrouz.”

Naast Nederland doen Argentinië, Spanje, Duitsland en Brazilië mee om de titel, volgens Höllenboer. “Over Brazilië kunnen we kort zijn. Vroeger liepen die jongens rond op de velden die we op de Nederlandse tv zagen. Maar nu staan ze geloof ik allemaal in Italië te voetballen. Kaka, die ken ik nog, maar dan heb je het wel gehad. Maar ja, Brazilië, die zijn er altijd bij.” Spanje? “Een stel goede spelers, die als collectief spelen.” Argentinië. “Eigenlijk denk ik dat die het gaan worden. Wat een prachtige spelers. Messi? Ik heb in jaren niet meer zulke mooie wedstrijden gezien op tv. Zat ik in mijn eentje in de keuken naar Barcelona te kijken, riepen Riet en Lotte vanuit de kamer wat er toch in hemelsnaam aan de had was. Och man, wat mooi, nou, nou, nou…. Ja, Maradonna, een rare coach. Daar moet ik altijd wel om lachen. Maar wat doet een coach? Die kan toch alleen maar verkeerd wisselen. Daar komt hij niet eens aan toe. Dus daar hebben ze geen last van.”

Gerard is vroeger zelf coach geweest. De E-tjes bij Rohda. Ben ik ook nog wel een keer kampioen geworden geloof ik. Maar ik ga niet voor dat succes. Ik ga voor het plezier in de sport. Kijk, om die goede voetballers, daar loopt al volk genoeg omheen. Doe mij maar de kneusies. Zet me maar voor een E12 of een E9. Veel gezelliger.” In dat verband, welk land zou Oosterlaar wel willen trainen? “Dan moet het Nieuw Zeeland denk ik maar worden. Is wel een mooi land om als trainer te zijn. Even in Zuid Afrika, snel weer naar huis. ‘Mooi gedaan jongens, jammer dat het niet wat is geworden. Over vier jaar maar weer proberen’.”

Blijft over Duitsland. “Toernooivoetballers, en nu golven ze mee op het succes van Bayern. Daar lopen niet eens zo veel Duitsers, maar het geeft zo’n heel land zelfvertrouwen. Dan is Van Gaal feitelijk nog weer de schuld als de Duitsers winnen. Heeft ie toch weer te veel gladiolen op zijn schouders genomen…”

Höllenboer gaat de WeKa-poule ook invullen of heeft dat al gedaan. Klik hier als jij hem ook nog wilt invullen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.