de oranjegekte kan beginnen

Daarbij zijn er natuurlijk mooie prijzen te winnen, zoals een TV, een digitale camera en een portable dvd-speler (bijgedragen door EP: Jan Oosterwechel). We verwachten in de komende weken nog veel meer leuke prijzen toe te kunnen voegen aan de prijzenpot. De pool gaat maandagochtend om 9.00 uur online. Vanaf dan kun je je dus inschrijven op http://wk2010.sallandcentraal.nl. Erwin van Riel en Bauke Boorsma houden zich namens WeKaDATA bezig met het bouwen van de site. “Registreren is hartstikke simpel”, zeggen ze. “Je dient je naam, je e-mailadres, je gebruikersnaam en een wachtwoord (dus geen verdere adresgegevens) in te vullen. Na registratie ontvang je een mailtje om je account te bevestigen. Daarna kun je aan de slag om de uitslagen in te vullen. Zo werk je langzaam maar zeker naar een kampioen toe. Maar dat kun je gedurende het WK dus nog veranderen, mocht blijken dat het met jouw favoriet wat minder gaat. Tot vijf minuten voor aanvang van elke wedstrijd is het nog mogelijk om de stand aan te passen. Het gaat in de pool namelijk voornamelijk om de uitslagen van de wedstrijden. Elke goede wedstrijduitslag levert drie punten op, alleen een juiste voorspelling van de winnaar één punt!”

Al je voorspellingen zijn inzichtelijk voor de andere deelnemers aan de pool. Meteen na afloop van de wedstrijd wordt de puntentelling bijgewerkt, zodat jij als deelnemer meteen ook op de hoogte bent van jouw vorderingen en die van je concurrenten.

De pool krijgt mogelijk nog diverse extra mogelijkheden, maar die zitten nog in de ideeënfase. Wellicht dat er voor elke wedstrijd een extra vraag wordt gesteld of dat er speciale prijzen komen voor de deelnemers die de meeste punten behalen in de toernooirondes. “Een mooie uitdagende klus”, zo omschrijven de twee hun project. “Met name voor mij”, vertelt Erwin. “Ik ben echte voetbalfanaat.”

“We willen er een heel erg interactieve pool van maken”, gaat Bauke verder. “Je zit niet vast aan één ploeg waarop je gokt, maar je kunt de verwachtingen telkens bijstellen. Dat maakt dat je alle laatste nieuwtjes goed in de gaten moet houden.” Bauke durft zich niet aan voorspelling te wagen, Erwin wel: “Ik denk dat het Argentinië wordt. Lionel Messi schat ik heel hoog in!”

Vanaf maandag kun je op http://wk2010.sallandcentraal.nl aan de slag.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.